Werk aan de winkel voor het Ron Snoeck Racing Team na eerste EK dag

Gisteren op de vrijdag is het Ron Snoeck Racing Team al afgereisd naar het Eurocircuit in Valkenswaard voor de EK wedstrijd van dit weekend. Op die vrijdag is de SEAT Leon bij de technische keuring goed gekeurd en was het wachten tot de zaterdagochtend.

Vandaag 11 augustus was het dan zover de eerste wedstrijddag van de wedstrijd voor het Europees Kampioenschap Rallycross op het Eurocircuit in Valkenswaard. In de ochtend was eerst de rijdersbriefing waarna het geweld losbarstte tijdens de vrije trainingen.

Na twee vrije trainingen die voor Ron Snoeck zonder problemen verliepen was het tijd geworden voor de officiële tijdtraining waarin de startvolgorde van de eerste kwalificatiemanche zou worden bepaald. Ron wist een 19tijd op de klokken te zetten en mocht daardoor bij de eerste kwalificatiemanche die ook vandaag verreden werd tijdens de eerste sessie vanaf de pole positie starten samen met Coox, Van Loon, Pallag-Bozsak en Foust.

Ron kwam niet goed weg na het startsein van de eerste kwalificatiemanche en moest achter de concurrentie aan. Ter hoogte van de chicane kwam de Hongaar Csaba Pallag-Bozsak vanaf de buitenzijde naar binnen rijden waardoor Ron in een benarde positie met Jan van Loon kwam. Beide wagens kwamen met elkaar in contact en Ron eindigde net na de chicane in de zandbak, einde race.

“Doordat Pallag-Bozsak naar binnen kwam moest ik ook opzij. Op een bepaald moment kan je niet verder om en heb ik even mijn rem moeten gebruiken” vertelde Jan van Loon vanuit de paddock. Nadat Ron naar de paddock was gesleept werd er door de monteurs direct begonnen met het opnemen van de schades. De voorkant van de wagen welke beschadigd was en het kapotte voorwiel waren geen probleem om te herstellen.

Echter toen de SEAT omhoog gekrikt was en de monteurs onder de wagen de schade opnamen bleek ook het achter differentieel gebroken te zijn. Deze schade kwam overigens niet door de crash. “Bij de proefstart en opwarmen van de banden voor aanvang van de kwalificatiemanche hoorde ik al iets breken. Bij de start van de kwalificatiemanche merkte ik al direct dat er iets niet in orde was. Nu blijkt het achter differentieel gebroken te zijn” vertelde Ron.

Er staat voor de monteurs nu een zware taak om het achter differentieel te repareren zodat Ron aan de start kan verschijnen voor de tweede en derde kwalificatiemanche op de zondag.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter