Ron Snoeck wil mooi resultaat boeken tijdens EK Rallycross in eigen land

Komend weekend is het de beurt aan het Eurocircuit in Valkenswaard om de achtste ronde van het Europees Kampioenschap Rallycross te organiseren. Het Ron Snoeck Racing Team had besloten om afgelopen weekend tijdens de zevende ronde van het Europees Kampioenschap Rallycross in het Belgische Maasmechelen niet aan de start te verschijnen.

“Omdat wij dit jaar op ons budget moeten letten hebben wij besloten geen risico’s te nemen. Als wij afgelopen weekend in België  schade hadden gereden of kapot waren gegaan konden wij waarschijnlijk niet in eigen land aan de start verschijnen, en dat is toch wel iets wat wij graag willen doen om onze sponsoren te laten zien wat wij kunnen met de SEAT!” lichte Ron Snoeck toe.

Het team heeft tussen de laatste NK wedstrijd van Juli en komend weekend weer een berg werk verzet om de SEAT Leon in top conditie naar het Eurocircuit te brengen. “We hebben eerst de auto weer strak gemaakt want na de wedstrijd van vorige keer had ie behoorlijk wat gevechtsporen… Verder hebben we de verhoudingen in de versnellingsbak wat aangepast. We gaan er vanuit dat dit het verwachte resultaat oplevert” vertelde Ron.

Uiteraard wil Ron samen met zijn team een mooi resultaat boeken voor eigen publiek, “De verwachtingen zijn dat we lekker kunnen meeblazen, we hebben pas vier keer gereden dus als alles heel blijft moet het vanzelf steeds sneller gaan!”

Op het Eurocircuit werd deze week hard gewerkt om helemaal klaar te zijn voor een geweldig EK Rallycross weekend. Want naast de races is er nog meer te beleven op het circuit. Natuurlijk is de paddock vrij toegankelijk, waardoor het mogelijk wordt om erg dicht bij de rijders in de buurt te komen. Ook zal er op zondag ruimte zijn voor een meet & greet sessie met de rijders. Daarnaast staat er achter op het circuit een kraan van 60 meter hoog, klaar om de bezoekers het circuit van bovenaf te laten zien! Een ritje kost €3,- per persoon en de gehele opbrengst wordt geschonken aan Villa Pardoes. Een gaaf uitzicht waar je ook nog eens het goede doel mee steunt.

Programma EK Rallycross Eurocircuit Valkenswaard
Zaterdag 11 augustus
11.00 – 12.00 uur – Vrije training
13.00 – 14.00 – 2e vrije training
14.15 – 15.00 – Officiële tijdtraining
16.00 uur – Start eerste manche (alle klasses)
18.00 uur – Circuit gesloten

Zondag 12 augustus
08.00 uur – Circuit open
09.00 – 10.00 uur – Warm up training
10.30 uur – Start 2e manche
12.30 uur – Start 3e manche
14.15 uur – Deelnemers Meet & Greet
15.00 uur – Start finales en huldiging winnaars
18.00 uur – Officiële prijsuitreiking

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter