Tweede plaats voor Ron Snoeck bij derde NK Rallyracing wedstrijd

In de aanloop naar de derde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallyracing op het Eurocircuit heeft het Ron Snoeck Racing Team hard gewerkt om de SEAT meer tractie te geven. De aanpassingen die aan de wielophanging waren gedaan op de thuisbasis van het team pakten goed uit tijdens deze wedstrijd op zondag 16 juni (Vaderdag).

In de eerste kwalificatiemanche van de Supercars wist Ron een mooie derde tijd te rijden achter Zuiderbuur Patrick Van Mechelen en landgenoot Jos Kuypers. Toch had Ron het idee dat er iets mis was met de wagen toen hij terug kwam in de paddock, “Ik heb het gevoel dat de motor bij het uitkomen van de bocht niet goed op pakt.” De monteurs wisten direct wat hun te doen stond en besloten de turbo te vervangen in de hoop dat de SEAT in de volgende kwalificatiemanche beter uit de bochten kon komen.

De tweede kwalificatiemanche wist Ron een tweede tijd op de klokken te zetten achter Van Mechelen maar voor Kuypers. “De auto pakte al veel beter op als in de eerste manche maar toch nog niet helemaal zo als het wezen moet” vertelde Ron aan zin monteurs. Er werd besloten om de waste gate te demonteren en deze grondig te controleren. “Het membraan wat is de waste gate zit is lek, helaas hadden we geen reserve bij ons, maar nu weten we tenminste waar het aan ligt” aldus monteur Ivo van Wezel.

In de derde kwalificatiemanche moest Ron weer genoegen nemen met een derde tijd. Kuypers wist deze keer Van Mechelen te verslaan en klokte de snelste tijd. Tijdens de derde kwalificatiemanche dacht Ron dat er iets was afgebroken in de aandrijflijn. De gehele SEAT werd gecontroleerd maar er konden geen defecten gevonden worden.

Bij de A-Finale had Ron een goede start maar moest wel achter Kuypers en Van Mechelen aansluiten bij het ingaan van de eerste bocht. Tot ieders verbazing nam Kuypers als leider in de race direct de jokerronde waardoor Van Mechelen op het laatste moment koos om toch de reguliere bocht te nemen met Ron op de bumper van zijn Ford.

Een ronde later moest Van Mechelen zijn auto aan de kant parkeren met een defect aan de motor waardoor Ron die ondertussen ook zijn jokerronde had genomen kon doorschuiven naar de tweede positie en in de achtervolging kon gaan van Kuypers. Kuypers reed een foutloze race en kwam als winnaar over de eindstreep. Ron werd als tweede afgevlagd en kon na terugkomst in de paddock melden aan zijn monteurs dat hij er achter was gekomen wat het euvel was in de derde kwalificatiemanche, “De koppeling heeft het opgegeven, tijdens de finale begon die door te slippen.”

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter