Start Rallycross seizoen 2014 verloopt niet zoals verwacht

Het was de bedoeling dat het Ron Snoeck Racing Team dit weekend zou afreizen naar het Belgische Maasmechelen voor de openingswedstrijd van het BK Rallycross. De SEAT was er klaar voor en alle teamleden hadden er zin in en waren vol vertrouwen dat Ron Snoeck tijdens deze wedstrijd mee kon gaan strijden voor de hoogste plaats op het podium.

Spijtig kwam afgelopen week de mededeling dat de eerste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross was verboden na een uitspraak van de rechtbank in België. Er waren twee voorzitters zijn die beiden beweerden de werkelijke voorzitter van het Duivelsbergcircuit te zijn. Gezien de aansprakelijkheid tijdens het evenement achtte de rechtbank deze situatie als onmogelijk en verbood de wedstrijd.

“Het is heel triest natuurlijk. Niet alleen voor de teams maar ook de fans en de hele organisatie, die moeten ook zeer teleurgesteld zijn. Laten we hopen dat die harde koppen die het tegenwerken ook in moeten zien dat ze hier de sport zeer mee schaden, nog meer dan hun eigen ego..” vertelde Ron Snoeck.

Daar er momenteel nog veel onduidelijkheden zijn omtrent de resterende wedstrijden van het Belgisch Kampioenschap, wacht het Ron Snoeck Racing Team momenteel de ontwikkelingen even af om daarna te beslissen aan welk kampioenschap er deelgenomen zal worden.

Foto’s: Patrick Wenting | www.race2fast.com

Laat een reactie achter