Geslaagde Rallyracing testdag voor het Ron Snoeck Racing Team

Het was afgelopen zondag 23 maart weer de tijd voor de traditionele jaarlijkse Rallyracing testdag op het Eurocircuit in Valkenswaard. Vanaf de laatste race in oktober 2013 heeft het team praktisch elke avond alle beschikbare tijd in de auto gestoken om deze voor 2014 nog beter te krijgen. Tijdens de testdag kwam het hele team tot de conclusie dat deze inzet niet voor niets is geweest en lijkt de missie geslaagd!

“Niet alleen de hele techniek werd zeer grondig geïnspecteerd en waar nodig vernieuwd, maar ook de ECU met kabelboom is geheel vernieuwd. Dit om een beter aansprekende turbomotor te krijgen, want als je het vermogen op elk gewenst moment beschikbaar hebt is dit veel gemakkelijker en dus sneller te rijden” vertelde Ron Snoeck op het Eurocircuit.

Tijdens de eerste testsessie die in de ochtend onder droge omstandigheden werd verreden concludeerde Ron Snoeck al direct dat de aanpassingen die aan de SEAT waren gedaan een zeer positieve uitwerking hadden. “Ik kan nu een versnelling hoger door de bocht!” vertelde Ron Snoeck bij terugkomst in de paddock. Deze woorden waren voor monteur Marko Kruisselbrink een bevestiging van datgene hij tijdens het kijken naar de testsessie dacht te hebben gehoord, dit super goede nieuws moest Marko daarna even in zijn eentje achter de servicetruck gaan verwerken!

Voor aanvang van de tweede testsessie in de ochtend werden er nog wat bijstellingen gedaan wat uitte in een positief resultaat. Voor aanvang van de middag sessies kwam er een flinke hagel en regenbui over het Eurocircuit in Valkenswaard heen waarop het team besloot niet meer te rijden. “Na de pauze wilden we nog wel een keer de baan op maar vanwege de regenbui hebben we besloten dat niet meer te doen omdat we eigenlijk genoeg wisten, en daar kwamen we voor dus missie geslaagd. Nu nog een paar puntjes op de i en we zijn er klaar voor!” meldde monteur Henk Elferdink voordat het team weer aan de terugreis naar Winterwijk begon.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter