Snoeck en Langenberg delen auto tijdens Rallycross Challenge Europe

Het Ron Snoeck Racing Team  zal de komende twee wedstrijden voor het nieuwe Rallycross Challenge Europe kampioenschap in actie komen. Aanstaand weekend, 10 & 11 augustus, zal Ron Snoeck zelf achter het stuur plaats nemen van de SEAT Leon tijdens de Belgische wedstrijd op het Duivelsbergcircuit. Een week later in het weekend van 17 & 18 augustus zal de Belg Jan Langenberg het stuur overnemen voor de Nederlandse wedstrijd op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Uiteraard had Ron Snoeck graag beide wedstrijden zelf willen rijden, maar het huidige budget speelde een belangrijke rol in de keuze die gemaakt moest worden, “We konden de financiën wel rond krijgen voor België maar niet voor Nederland, helaas… Maar door Jan te laten rijden kunnen we wel de laatste twee wedstrijden meestrijden in België meetellend voor het Nederlands Kampioenschap.”

Komend weekend zal Ron Snoeck dus zelf in actie komen op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen voor de vierde ronde van de Rallycross Challenge Europe. Na het mooie resultaat van de laatste BK Rallycross wedstrijd op het Duivelsbergcircuit kijkt het gehele team uit naar deze wedstrijd. Bij de Supercars zullen coureurs aan de start verschijnen uit zeven verschillende landen, onze Zuiderbuur Patrick Van Mechelen staat momenteel aan de leiding in het tussenklassement van het Rallycross Challenge Europe kampioenschap.

Een week later op het Eurocircuit in Valkenswaard zal het Ron Snoeck Racing Team dus ook aan de start verschijnen alleen zal Jan Langenberg dan de SEAT Leon besturen tijdens de vijfde ronde de Rallycross Challenge Europe. Langenberg heeft al in het verleden al veel Rallycross ervaring opgedaan. Langenberg reed voornamelijk in Cosworths maar heeft ook in Edwin Geraerts zijn Focus, en in een Fabia van Koen Pauwels gereden. Op het Eurocircuit zal de inmiddels 66-jarige Belg zijn kunnen tonen door plaats te nemen in de wagen van het Ron Snoeck Racing Team.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter