Ron Snoeck van B naar A-Finale tijdens BK Rallycross op Duivelsbergcircuit

Afgelopen zaterdag reisde het Ron Snoeck Racing Team al af naar het Belgische Maasmechelen om de zondag erna deel te nemen aan de vijfde wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Door deelname van het Brits Rallycross Kampioenschap tijdens deze wedstrijd kwamen er 14 rijders bij de Supercars aan de start, dit voorspelde een mooie en spectaculaire racedag te worden. De weersvoorspellingen waren veel belovend en kwamen ook uit, temperaturen van boven de 30ºC werden gemeten op de thermometer. Op zaterdag kon er al een paar rondjes worden getest door de al aanwezige teams. Ron Snoeck pakte deze kans aan om ook op dit circuit te testen hoe de auto ligt na de aanpassingen aan het onderstel.

“Na terugkomst van Ron in het paddock bleek het dat de auto op drie cilinders liep. Om dit probleem op te lossen hebben we de bougies vervangen. Ook moest Ron in de korte bocht terug naar de eerste versnelling, dat is voor de rest niet erg maar de auto wordt daardoor zo zenuwachtig. Zaterdagavond hebben we nog een andere turbinehuis gemonteerd, hierdoor zal op een lagere toeren er meer turbodruk zijn” vertelde monteur Marco Kruisselbrink.

Op zondag vingen rond de klok van 09.00 uur de vrije trainingen aan. De SEAT liep nog steeds af en toe op drie cilinders. Er werd door het team besloten om toch nog maar andere bougies te monteren. De tijdtraining verliep niet helemaal zo als het team verwachte, een elfde tijd werd er door Ron op de klokken gezet.  De SEAT bleek nog steeds zo af en toe op drie cilinders te lopen. Nu moest het probleem toch wel ergens anders liggen dan bij de bougies. Henk Elferdink verving de bobines en hoopte dat nu eindelijk het probleem opgelost zou zijn. Dit was gelukkig ook zo.

De eerste kwalificatiemanche startte Ron samen met Marcel Ottink, Ronny Scheveneels en Wil Teurlings. Scheveneels ging als eerste de bocht in gevolgd door Ottink en Ron. Ron wist nadat iedereen gejokerd had achter Scheveneels te komen. Ron maakte heel snel het gat met Scheveneels dicht, maar kwam net een ronde tekort om hem in te halen. Een achtste tijd was het resultaat voor Ron in de eerste kwalificatiemanche.

De tweede kwalificatiemanche wist Ron een zesde tijd op de klokken te zetten en in de derde kwalificatiemanche herhaalde Ron dit met opnieuw een zesde tijd. Met een goed gevoel kon het team zich opmaken voor de B-Finale waarin Ron vanaf de pole position de race mocht aanvangen.

 

Bij de start van de B-Finale stonden op de startgrid bij Ron de Britten Pat Doran, Mad Mark Watson, landgenoot Marcel Ottink en de IJslander Jon B. Hrolfsson. Ron was als een pijl weg bij de start en ging als leider de eerste bocht in. In de voorna laatste ronde nam Ron zijn Jokerlap samen met Pat Doran. Ook na zijn jokerlap bleef Ron aan de leiding. Ron reed een keurige en zeer nette race waarin hij zonder fouten naar de eerste plaats in de B-Finale wist te rijden. Dit betekende dat Ron door mocht naar de A-Finale welke rond de klok van 20.00 uur van start ging.

Het weekend kon niet meer kapot voor het team. In de A-Finale kon Ron geen potten breken, hij wilde het liefste uit het gedrang blijven om zo te kunnen profiteren van de fouten van de andere coureurs. Helaas maakte de concurrentie geen fouten en moest het Ron Snoeck Racing Team genoegen nemen met een hele mooie achtste plaats als eindresultaat.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter