Mooi resultaat Ron Snoeck Racing Team op het Eurocircuit

Op zondag 15 juli was het Ron Snoeck Racing Team weer afgereisd naar het Eurocircuit in Valkenswaard voor de vierde en tevens laatste Rallyracing wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap. In de nacht van zaterdag op zondag was er behoorlijk regen gevallen in Valkenswaard en had daarmee gezorgd dat de baan tijdens de vrije trainingen op sommige plaatsen wat glad was. Door het al vroeg in de ochtend opgekomen zonnetje droogde de baan vrij snel op waardoor verwacht werd dat de kwalificatiemanches op een goede baan verreden zouden konden worden.

Tijdens de eerste kwalificatiemanche kwam er toch wat nattigheid uit de lucht vallen maar dat mocht achteraf eigenlijk niet echt van betekenis spreken. Het team had echter wel besloten de schakelaar van de tibuc van de SEAT Leon op de “Wet” stand te zetten. Het verwachte resultaat van de keuze bleef uit en Ron vertelde bij terugkomst in de paddock dat hij minder tractie had bij het uitkomen van de bochten. Desondanks klokte Ron toch een mooie derde tijd achter Jos Kuypers en Jos Jansen.

De tweede kwalificatiemanche werd wel op een volledige droge baan verreden maar toch kampte Ron nog met problemen in de bochten. “Ik had een goede start, maar bij de eerste bocht pakte de wagen steeds niet heel goed op waardoor er onderstuur ontstond” melde Ron tegen de monteurs. Ondanks het onderstuur wist Ron toch een schitterende tweede tijd te rijden achter opnieuw Jos Kuypers.

Met twee keer een snelste tijd was Kuypers verzekerd van de pole positie voor de A-Finale en besloot niet te starten bij de derde kwalificatie manche. Ron mocht vanaf plek twee aanvangen met naast zich dus de lege plek van Kuypers. Na het startsein wist Ron de SEAT goed weg te sturen en ging als eerste de eerste bocht in met op zijn bumper de Ford Focus van Zuiderbuur Jos Jansen.

Jansen pakt zijn jokerronde in de tweede ronde van de race waartoe Ron besluit direct in de derde ronde te gaan jokeren. Ron wist met opnieuw onderstuur toch voor Jansen te blijven en zo de snelste tijd van de derde kwalificatiemanche op zijn naam te schrijven. Met de verreden tijden heeft Ron de tweede startpositie voor de A-Finale veroverd.

Bij de start van de a-Finale was Ron zeer goed weg en wist bijna de snelle Ford Fiesta van Kuypers te verslaan. Echter moest Ron toch aansluiten achter Kuypers bij het ingaan van de eerste bocht. Doordat Jos Jansen in de tweede ronde in aanraking komt met de muur, in de rondte gaat en nog eens wordt aangereden door Wil Teurlings die de Ford niet meer kon ontwijken, kon Ron onbedreigd achter Kuypers aan rijden en als tweede over de eindstreep rijden.

Deze laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rallyracing voor 2012 op het Eurocircuit werd door het Ron Snoeck Racing Team dus opnieuw afgesloten met blijde gezichten en een podiumplaats!!!

Jos Kuypers wist met zijn overwinning tevens zijn tiende Nederlandse titel binnen te halen. Via deze weg willen alle leden van het Ron Snoeck Racing Team Jos Kuypers, zijn vrouw Thea en het team feliciteren met het welverdiende kampioenschap.

Foto’s: Patrick Wenting | www.race2fast.com

Laat een reactie achter