Ron Snoeck Racing Team moet keuzes maken voor de toekomst!

Autosport op top niveau kost geld, heel veel geld en dat is iets wat velen natuurlijk ook al lang weten. Toch heeft het Ron Snoeck Racing Team het de afgelopen jaren voor elkaar gekregen om in de hoogste klasse van de Rallycross op zowel nationaal als internationaal niveau mee te racen.

Voor het jaar 2013 staat het team momenteel voor een moeilijke keuze, in de Supercars klasse blijven rijden of kiezen voor een andere klasse waarbij minder budget benodigd is. “Eigenlijk speelt het probleem al sinds vorig jaar” begon Ron te vertellen, “De Supercars is onze ultieme droom en daarom hebben we afgelopen jaren alles op alles gezet om onze droom te verwezenlijken.”

Het zal ook niet onopgemerkt zijn gebleven dat de SEAT Leon waarmee het Ron Snoeck Racing Team afgelopen jaren aan de start verscheen op de Rallycross circuits te koop staat. Je zou nu natuurlijk denken dat de keuze al gemaakt is door het team. “Ja hij staat te koop” stamelde Ron wat geëmotioneerd, “Het zou natuurlijk mooi zijn als we extra sponsoren vinden waardoor we ons huidige budget kunnen aanvullen en toch in de Supercars kunnen blijven rijden met de SEAT.”

Dat er dus een moeilijke keuze gemaakt moet worden door het team staat vast. Blijven rijden in de Supercars zonder grote successen, of met een andere competitieve wagen aan de start verschijnen in een andere Rallycross klasse en serieus meestrijden voor de kampioenschaptitel. “We hebben al een mooie wagen op het oog die ook al reeds bewezen heeft mee te kunnen strijden voor de titel” aldus Ron.

Van de Supercars een stapje terug naar een andere klasse kan natuurlijk consequenties hebben met betrekking op de huidige sponsoren. “Wij hebben al met de meeste sponsoren gesproken en die staan achter ieder besluit die wij zullen nemen. Hoofdsponsor Eurol waardeert het eigenlijk alleen maar dat wij eventueel een stapje terug doen, zij vertelden ons dat zij zich liever met hun bedrijf binden aan een team wat voorin meestrijd dan een team welke steeds achter de feiten aan moeten lopen” melde Ron toch wel opgewekt, want het is toch heel belangrijk dat de huidige sponsoren achter besluiten van het team staan.

Eigenlijk is er momenteel dus nog niets zeker over de keuze die het Ron Snoeck Racing Team zal gaan moeten maken. “Als er sponsoren aankloppen die ons budget kunnen aanvullen willen we zeker in de Supercars klasse blijven rijden. Mochten we nu toch een stapje terug doen dan gaan we vanaf dat moment toch ook weer een stabiele toekomst werken en proberen opnieuw de overstap te maken naar de Supercars, onze ultieme droom!” ging Ron verder.

Mocht u zelf geïnteresseerd zijn om het Ron Snoeck Racing Team financieel te ondersteunen, of kunt u ons in contact brengen met een bedrijf die dat willen doen, stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar info@ronsnoeck.com en help om het enthousiaste team in de Supercars te houden! “Mijn titelteller in 2005 is op 13 blijven steken en daar wil ik heel graag overheen…” wilde Ron tot slot nog kwijt.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter