Ron Snoeck Racing Team gaat uitstap maken naar EK Autocross in Italie

Op 26 en 27 juli gaat het Ron Snoeck Racing Team de strijd aan in een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap Autocross in het Italiaanse Maggiora. “Het lijkt misschien een vreemde keus, maar dit valt erg mee, het circuit daar is een prachtig strakke gravelbaan net als in de Rallycross alleen het asfalt ontbreekt. Ook zitten er twee mooie jumps in. De auto’s waarmee de collega coureurs rijden voldoen ook aan hetzelfde reglement en dezelfde startlicentie als onze SEAT” vertelde Ron Snoeck.

De EK wedstrijden in Italië zijn erg geliefd vanwege de mooie accommodatie en trekken ook heel veel Nederlandse teams en fans. De wedstrijd waaraan het Ron Snoeck Racing Team gaat deelnemen wordt georganiseerd door de club waar Nederlands snelste Rallycrosser en vriend van het team, Jos Kuypers, lid van is. Kuypers heeft al een aantal keer succesvol deelgenomen aan deze wedstrijd waarbij hij zelfs eenmaal de overwinning op zijn naam mocht schrijven!

“Enige aanpassingen aan de wielophanging zijn noodzakelijk, maar dit zullen we in samenwerking met onze, sinds 1995, specialist in schokdempers; Reiger ook onder controle krijgen. Ook Ron zelf zal zich moeten aanpassen, maar ziet dit als een zeer welkome uitdaging” aldus monteur Swen ten Pas.

Ron Snoeck wil graag toelichten waarom het team deze uitstap naar de Autocross maakt, “Het NK Rallycross is momenteel niet zo een grote uitdaging vanwege weinig deelname in onze klasse. Ook waren we na de overwinning de laatste keer doordat Jochen Coox zwart kreeg vanwege geluid niet echt in de feeststemming die we twee weken ervoor nog wel hadden tijdens het BK/DK in het Duitse Buxtehude. Het EK Rallycross is nu vergaand professioneel en daarmee ook praktisch onbetaalbaar voor ons geworden, dus ook geen optie. De Rallycross Challenge Europe wedstrijden zijn dit jaar ook erg ver rijden, behalve die in Augustus in België en Nederland dan, daarvan zullen we aan die van België deelnemen want die telt tevens mee voor het Belgisch Kampioenschap. We staan momenteel ook aan de leiding in het Belgisch Kampioenschap, dus dat seizoen gaan we in ieder geval de strijd aan met onze collega’s. Het zal duidelijk zijn dat we niet voor de gemakkelijkste weg kiezen maar de competitie zoeken, we hebben er allemaal zin in nu de Leon flink van zich afbijt!”

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com & PR

Laat een reactie achter