Eerste autocross test Ron Snoeck Racing Team minimaal maar geslaagd

In aanloop op de eerder aangekondigde deelname van het Ron Snoeck Racing Team aan de Europees Kampioenschap Autocross wedstrijd in Italië, is er onlangs getest met de SEAT. Het was de bedoeling om ook deel te nemen aan de autocross wedstrijd welke afgelopen weekend werd verreden in Biddinghuizen, maar een kapotte turbo gooide op de vrijdag tijdens de training roet in het eten en kon er niet meer gereden worden.

Ondanks de pech met de turbo heeft Ron Snoeck toch een aantal ronden kunnen rijden met de SEAT waarvan de vering en de schokdempers zijn aangepast voor het autocross experiment. De wagen heeft daardoor meer veerweg gekregen en staat ook wat hoger dan gebruikelijk bij de Rallycross. Tevens zijn er nieuwe wielen beschikbaar gesteld door sponsor Elan, waarop gravelbanden waren gemonteerd welke beschikbaar waren gesteld door Jos Kuypers.

“Het was maar even wennen, de auto doet het super op de kleigrond van Biddinghuizen. Een heerlijke baan waarop ik heerlijk kon driften. Ik heb de baan in beide richtingen gereden. We hebben verschillende settings kunnen testen en tevens verschillende banden” vertelde Ron Snoeck tevreden na de minimale maar geslaagde test van de SEAT met autocross afstelling.

Voordat het team eind Juli zal afreizen naar het Italiaanse Maggiora zal de SEAT verder gereed gemaakt worden voor de autocross wedstrijd en zal er zeker nog een goede test worden uitgevoerd zodat Ron Snoeck met vertrouwen de EK autocross wedstrijd kan aanvangen.