Ron Snoeck niet aan de start bij openingswedstrijd BK Rallycross

Begin februari verliepen de voorbereidingen voor het nieuwe Rallycross seizoen volgens planning. Het was de bedoeling om bij de openingswedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross aanstaande zondag 3 maart aan de start te staan met de SEAT Leon. Marko Kruisselbrink vertelde begin februari, “Er wordt op dit moment hard gewerkt wordt aan de auto. We hopen dat hij over een week op de testbank kan en dat willen we het weekend voor België eigenlijk nog ergens gaan testen.”

De vrachtwagen waarmee het team naar de circuits reist is ook opgeknapt in de winterperiode en heeft een ander kleurtje gekregen zodat hij weer mooi representatief op de paddock kan staan.

Afgelopen maandag vertelde Ron dat het zeker de bedoeling was om komend weekend af te reizen naar het Belgische Maasmechelen en dat hij Leon maandagochtend naar MTO in Duitsland had gebracht om al zijn wensen te laten vervullen.

Tot nu toe verliep alles dus zoals gepland en maakte het team zich in de tussentijd dat de Leon naar Duitsland was op voor de eerste Rallycross wedstrijd van dit jaar. Echter sloeg dit jaar het noodlot al toe voor de startlichten van de eerste manche op het Duivelsbergcircuit uit gingen. Een bericht van Ron, “ Slecht bericht uit Duitsland, de motor is al na 15 min kapot gelopen, een scheur in de cilinderwand…. Dus aanstaand weekend zit er nog niet in.”

“Afgelopen winter hadden we wel gemerkt dat er meer druk op het koelsysteem was dan normaal. We hebben de cilinderkop gedemonteerd en waren er stellig van overtuigd dat de koppakking enigszins gelekt had. Op aanraden van onze tuner Voss hebben we ook de cilinderwanden uitvoerig geïnspecteerd, niets aan te zien. Maar na een circa 15 minuten draaien toen er belasting op kwam op de testbank kwam er een gigantische stoomwolk uit alle hoeken en bleek de cilinderwand van cilinder 1 een scheur van onder tot boven te vertonen..” lichte Henk Elferdink toe.

Afgelopen woensdagavond is de Leon weer opgehaald bij MTO in Duitsland en het team ging direct aan de slag gaan om de schade te herstellen.

“De tuner had al een bewerkt onderblok met zuigers (van Flatlander) klaar staan. Wij moesten alleen nog de rest van de onderdelen om bouwen zoals krukas, drijfstangen en cilinderkop. De motor ligt nu alweer bij Voss en als hij terugkomt kunnen wij hem weer inbouwen en daarna opnieuw naar de testbank” vervolgde Henk zijn verhaal.

“Het streven is nu de testdag van 24 maart op het Eurocircuit in Valkenswaard” aldus Ron tot slot.

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter