De SEAT is klaar voor de jaarlijkse testdag op het Eurocircuit!

Na de totaal onverwachte pech met de motor van de SEAT Leon een week voor de eerste BK Rallycross wedstrijd van dit jaar, kijkt het Ron Snoeck Racing Team vol goede moed uit naar de testdag op het Eurocircuit.

Toen de SEAT een week voor de wedstrijd in België bij MTO in Duitsland op de testbank stond, ging het na 15 minuten al goed fout een grote scheur in de cilinderwand was de boosdoener.

De SEAT is diezelfde week weer opgehaald in Duitsland en het team is direct aan het herstellen van de motor begonnen. De kop van de kapotte motor is overgezet op een nieuwe motor en vorig weekend is de motor weer ingebouwd in de wagen. Na wat kleine testmeters op het terrein bij de garage van het team is de SEAT gereed gemaakt voor een nieuw transport naar MTO in Duitsland zodat hij opnieuw aan de tand gevoeld kan worden op de testbank.

Afgelopen maandag heeft Ron de wagen weggebracht en nadat alles goed is verlopen op de testbank kwam de SEAT weer terug naar de thuisbasis in Winterswijk. “De motor is flink opgeknapt ten opzichte van vorig jaar dankzij het nieuwe uitlaatspruitstuk van AJT, één van onze sponsoren die rvs onderdelen vervaardigen” vertelde Ron enthousiast.

Voor dit jaar is door het team besloten een nieuwe kleurstelling toe te passen op de SEAT. Het bekende Snoeck groen is uiteraard nog goed aanwezig, maar er is gekozen om ook meer tinten zwart toe te passen. De bestaande witte velgen kregen ook een opfrisbeurt en zijn mooi groen gespoten zodat het weer een mooi geheel is geworden waarmee het team goed voor de dag kan komen!

Het team heeft nu nog 1 week de tijd om alle puntjes op de ‘i’ te zetten waarna er op zondag 24 maart kan worden afgereisd naar het Eurocircuit in Valkenswaard voor de traditionele jaarlijkse testdag.

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter