Ron Snoeck gehuldigd voor Nederlands Kampioenschap Rallyracing 2012

Op zaterdag 24 november jongsleden is Ron Snoeck tijdens de jaarlijkse feestavond van de NRV (Nederlandse Rallyracing Vereniging) gehuldigd voor zijn derde plaats in de eindklassering van het Nederlands Kampioenschap Rallyracing 2012.

Uiteraard willen we graag weten hoe Ron afgelopen seizoen heeft ervaren, “Afgelopen seizoen was er een van ups en downs, als alles heel bleef zat er vaak wel een podiumplaats in. Door te weinig budget konden we te weinig testen en doorontwikkelen. Rond de tweede helft van het seizoen begonnen we ons opnieuw te beraden of we niet naar een beter betaalbare klasse moeten gaan en besloten we de auto te koop te zetten. Mede door de economische ontwikkelingen en onzekerheid rond het Europees Kampioenschap Rallycross zit er geen schot in de verkoop.”

Uiteraard bleef het team afgelopen periode niet stil zitten en heeft de vrachtwagen de nodige aandacht gekregen om deze weer in een visitekaartje om te toveren.

Omdat de verkoop van de SEAT niet vlot verloopt zijn er nog onzekerheden voor komend seizoen en is het nog niet helemaal zeker in welke klasse het Ron Snoeck Racing Team zal gaan uitkomen. “Natuurlijk is SuperCars het allerbest, maar het moet wel kunnen. We zijn ook weer druk op zoek naar wat extra budget om toch weer door te kunnen met deze auto als die dan toch nog blijft” vertelde Ron.

Inmiddels is het team wel verder gegaan met kleine aanpassingen aan de SEAT op diverse gebieden om verbeteringen te behalen en extra snelheid uit de auto te krijgen.

Over de voorgestelde plannen voor het Europees Kampioenschap Rallycross is Ron wat sceptisch, “Als het EK zo wordt als voorgesteld door de nieuwe organisatoren zal deze sport slechts alleen bereikbaar zijn voor profs. IMG maakt de sport professioneel, prima voor degenen die het zich kunnen veroorloven en voor de bekendheid van de sport. Maar ik denk dan wel dat de Nationale kampioenschappen er sterker door worden.”

Naast het nieuwe format voor het EK Rallycross wordt er gesproken over een alternatief, een   European Rallycross Challenge. Ron is hier meer enthousiast over, “De Rallycross Challenge is een goede ontwikkeling voor de amateurs onder ons, wellicht is straks het verschil tussen de teams wat kleiner.” Ook staat het Eurocircuit en het Belgische Duivelsbergcircuit op de voorlopige kalender waardoor er door het Ron Snoeck Racing Team in 2013 wellicht ook weer op Europees niveau kan worden geracet.

Foto’s: Patrick Wenting | www.race2fast.com

Laat een reactie achter