Ron Snoeck eindigt op een mooie derde plaats in het NK Rallyracing

Afgelopen weekend werd de zevende en laatste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap verreden op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen. Deze wedstrijd telt tevens mee voor het Nederlands Kampioenschap en was dus een niet te missen wedstrijd voor het Ron Snoeck Racing Team.

Tijdens de reis vanuit de thuisbasis Winterswijk naar het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen beleefden het team nog even een spannend moment midden op de snelweg. “De nodige tegenslag met de vrachtwagen begon bij vertrek toen de omvormer die voor de onboard stroom zorgt het begaf. Later op de autosnelweg kregen we linksachter een dubbele klapband, voordat we daar mee verder konden waren we ruim een uur verder” wist teamlid Henk Elferdink te vertellen op de paddock in België.

Onder goede en droge weersomstandigheden werden in de ochtend de vrije training en de tijdstraining verreden. Het doel van deze dag was een tweede eindklassering in het Nederlands Kampioenschap te behalen wat betekende dat er hard gestreden moest gaan worden door Ron Snoeck op de baan.

De eerste twee kwalificatiemanches verliepen niet helemaal zoals gehoopt en Ron Snoeck klokte twee keer een zevende tijd waarbij hij de tweede manche grotendeels met een lekke band heeft gereden nadat hij eerst de leiding in de race wist te pakken na een goede start. “De SEAT vond ik niet zo goed op de baan liggen zoals we de laatste tijd gewend waren, onderstuur afgewisseld door overstuur zorgden voor een onvoorspelbaar weggedrag wat resulteerde in twee keer een ongewenst uitstapje…” vertelde Ron Snoeck terwijl de monteurs hard aan het werk waren om te trachten de SEAT op de goede afstellingen te krijgen.

De derde kwalificatiemanche verliep stukken beter, Ron Snoeck wist een mooie vierde tijd te rijden en kwalificeerde zich daarmee voor de zesde startpositie van de A-Finale. “Ondanks alles zijn wij blij met de zesde startplaats in de finale. Deze positie op de laatste startrij geeft toch goede mogelijkheden, ik sta helemaal aan de rechterkant wat op zich een goede positie is om de eerste bocht aan te snijden. Vol het gas erop en dan zijn er mogelijkheden” aldus Ron Snoeck voor aanvang van de A-Finale race.

De start van de A-Finale verliep niet helemaal zoals Ron Snoeck had gepland, “Ik zag te laat dat het startlicht zich precies achter de raamstijl van de auto bevond met als gevolg dat ik die te laat opmerkte en geen goede start had, maar gelukkig kon ik toch weer wat plaatsen kon goedmaken. Na een ronde werd het weggedrag van de SEAT zo slecht dat er eigenlijk niet meer mee te rijden viel. We denken dat het centerdiff het opgegeven heeft vandaar het slechte weggedrag de hele dag. Vermoedelijk heeft dit vorige week in Duitsland te veel geleden.”

Ron Snoeck kwam in de A-Finale als laatste over de eindstreep waardoor hij op een toch zeer mooie derde plaats in de eindklassering van het Nederlands Kampioenschap is geëindigd. “Ik wil graag mijn gehele team bedanken voor alle steun en het harde werken tijdens de wedstrijden en in hun vrije tijd in de garage. Uiteraard ben ik ook mijn sponsoren zeer dankbaar voor het vertrouwen want zonder hun was dit alles niet mogelijk geweest. Nu kijken we alweer vooruit, met de verbeteringen voor volgend seizoen gaan we op zeer korte termijn al mee beginnen!” aldus Ron Snoeck tot slot.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter