Net geen podium maar wel een mooie vierde plaats voor Ron Snoeck in Belgie

Afgelopen weekend is op het Duivelsbergcircuit de zesde wedstrijd van het Belgische Kampioenschap Rallycross verreden. Deze wedstrijd telt tevens mee voor het Nederlands Kampioenschap dus er waren dubbele punten te behalen. Op zaterdag middag nadat het Ron Snoeck Racing Team de SEAT op kon halen bij Snoeck-Huiskamp Autoschade kon er koers worden gezet naar het Belgische Maasmechelen.

De weersvoorspellingen voor het weekend waren niet al te best, en dat kwam ook uit in de nacht van zaterdag op zondag toen het alleen maar regende. Op zondagmorgen had de regen zijn sporen achter gelaten op de baan, op het onverhard was het één grote modder bende. Toen Ron Snoeck na de vrije training weer terug kwam in de paddock, zat de hele wagen onder de modder. Zelfs onder de motorkap!

Nadat de SEAT weer helemaal schoon en netjes was gemaakt de het team kon Ron Snoeck zich opmaken voor de officiële tijdtraining. Een vierde tijd werd er op de klokken gezet door Snoeck. De baan werd langzamerhand weer droog en daardoor werd er door het team voor de eerste kwalificatiemanche gekozen om de slicks onder de SEAT te monteren. In de eerste kwalificatiemanche mocht Ron Snoeck starten vanaf de tweede plaats naast Koen Pauwels die vanaf de pole positie de race mocht aanvangen. De Duitser Bernd Wilhelm startte vanaf de derde positie. De start van Snoeck was niet zo goed door te veel wielspin en hij moest achter aansluiten. Snoeck  besloot daarom om direct al in de eerste ronde te gaan jokeren. Toen Wilhelm ging jokeren kon Ron Snoeck de Duitser voorbij gaan en zo naar een tweede plaats en een vierde tijd algemeen rijden.

In de tweede kwalificatiemanche stond Ron Snoeck wederom op een tweede startplek met nu op pole Zuiderbuur Jos Jansen en op de derde plek de Belg Ronny Scheveneels. De start was goed en Snoeck kon goed meekomen met Jansen. Omdat Jansen plots uitweek naar links kwam hij in contact met Ron Snoeck waardoor Snoeck achter Jansen maar voor Scheveneels de eerste bocht in kon duiken. Bij het opkomen van het rechte stuk was de snelheid uit de SEAT en Ron Snoeck besloot de strijd in de eerste ronde al te staken en rustig terug te rijden naar het paddock. Na een snelle controle aan de auto werd er vast gesteld dat er een homokineet kapot was gegaan. Deze kon snel vervangen worden door het team en daardoor kon Ron Snoeck zonder problemen deelnemen aan de derde kwalificatiemanche.

Op de startgrid van de derde kwalificatiemanche stonden de Belgen Koen Pauwels, Jos Jansen en Ronny Scheveneels. Ron Snoeck moest startten vanaf de vierde positie. De start was deze keer heel goed, Ron Snoeck kon buitenom Scheveneels voorbij en hij wist in de eerste bocht al naast Jansen te komen. Bij het uitgaan van de eerste bocht kreeg Snoeck het wederom aan de stok met Jos Jansen waardoor hij bijna dwars ging. Gelukkig wist Snoeck zijn SEAT weer in het juiste spoor te krijgen kon hij de strijd voortzetten. Scheveneels kon van het gevecht tussen Snoeck en Jansen profiteren en wist een voorsprong op te bouwen. Ron Snoeck zette de achtervolging in en kon in de laatste ronde aansluiting vinden bij Scheveneels. De kwalificatiemanche was te kort om daarna ook nog eens Scheveneels te passeren. Een tweede plaats en een vijfde tijd was het resultaat van de derde kwalificatiemanche.

De verreden tijden in de kwalificatiemanches resulteerden in een zevende startpositie in de A-Finale. De start van de finalerace was wederom goed voor Ron Snoeck maar desondanks moest hij toch achteraan aansluiten bij de eerste bocht. Bij het uitkomen van de bocht kon Snoeck onze Zuiderbuur Ronny Scheveneels buitenom passeren. Doordat Jos Jansen in de eerste ronde besloot te jokeren kon Ron Snoeck doorklimmen naar de vijfde plaats in de race. Bij het opgaan van de Duivelsberg kon Snoeck ook aan de binnenkant voorbij schieten bij de Duitser Wilhelm. Deze inhaalactie bracht Snoeck al naar de vierde plaats. In de derde ronde nam Ron Snoeck zijn jokerlap en kon Jos Jansen voorblijven.

Ron Snoeck kon nog wel dicht bij de leiders in de race, Patrick Van Mechelen, Jochen Coox en Koen Pauwels komen maar kon niet meer doen als volgen. Ron Snoeck werd als vierde afgevlagd, een plaats waar het team zeer tevreden mee is. “Wij kunnen terug kijken op een goed weekend, in de finale begon de motor af en toe in te houden anders was het nog spannend geworden. Wij gaan ons nu klaar maken voor de laatste race van het seizoen die op zondag 6 oktober ook weer hier wordt verreden in het Belgische Maasmechelen. De elektronica moet het dan nog één keer volhouden, daarna wordt alles inclusief ECU vervangen..” vertelde een tevreden Ron Snoeck na afloop.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter