Een podiumplaats ondanks crash voor Ron Snoeck tijdens 3e NK Rallyracing

Met een podiumplaats bij de Supercars kon afgelopen Vaderdag niet mooier worden afgesloten voor Ron Snoeck en zijn team. In de afgelopen vier weken welke tussen de vorige race en afgelopen race zaten is er bijna elke dag in de vrije tijd gewerkt door het team en sponsoren aan de SEAT Leon.

“Het achterdiff dat gebroken was is vakkundig gelast en verstevigd door AJT Laswerk en is nu sterker dan ooit. Op de vrijdag voor dit weekend heeft Erwin van AJT Laswerk nog nieuwe aansluitingen aan de turbo en interkoeler gelast omdat toen de turbo net was aangekomen. De tandbeugel van de stuurinrichting die vorige keer verbogen was na een lichte aanraking met de muur bleek niet van het sterkste materiaal en we besloten om er dan maar iets beters voor te laten maken. Dit is een samenwerking van OTS Racing en Mark Blaauwehand Draadvonken geworden die er een fraai stukje vakmanschap van gemaakt hebben, super bedankt Marcel en Mark!” vertelde Ron voor aanvang van de kwalificatiemanches.

De zondag van 17 juni was op het Eurocircuit in Valkenswaard een zonnige dag. Door de gratis entree actie van het Eurocircuit waren er veel families met kinderen een kijkje komen nemen om te proeven van het Rallyracing geweld.

Tijdens de eerste en tweede kwalificatiemanche kwam Ron net wat tijd te kort en moest zijn meerdere erkennen aan Jos Kuypers die ook nu weer zeer snel was met zijn Ford Fiësta. Ron wist wel twee keer de tweede tijd op de klokken te zetten en het team mag best trots zijn met de tijden die uit de SEAT werden geperst, want gemiddeld een 1.6 seconde verschil met Kuypers is zeker niet verkeerd!

In de derde kwalificatiemanche was Ron op jacht naar de snelste tijd en wilde proberen Kuypers te verslaan. Als je op jacht gaat moet je ook risico’s nemen welke ook tegen je kunnen werken.

Ron dook met hoge snelheid en Kuypers achter zich aan de chicane in, vloog hard over de curbstones en kwam in aanraking met de muur.

Er vloog veel kunststof in de rondte maar gelukkig kon Ron nadat de SEAT tot stilstand was gekomen veilig uitstappen.

“Ik moest twee keer op de rem pompen, kwam te wijd uit en kreeg de wagen niet meer uit de drift met een aanvaring met de muur tot gevolg. Gelukkig is er niets ernstigs kapot” aldus Ron na terugkomst in de paddock.

Het was tot op dat moment een rustige dag voor Henk, Marko en Swen. Er was bij de monteurs eigenlijk een dubbel gevoel na de crash van Ron, aan de ene kant was het balen van het voorval, maar aan de andere kant konden ze wel weer hun kunnen tonen onder toezicht van het inmiddels toegestroomde nieuwsgierige publiek.

Het lukte het team om de SEAT weer helemaal te herstellen voor aanvang van de finale zodat Ron de strijd kon aangaan met Kuypers en van Loon. Zuiderbuur Ronny Scheveneels was inmiddels al uitgevallen met een kapotte koppakking van de Volkswagen Scirocco. Bij de start van de finale is Ron goed weg en is in de eerste 20 meter de snelste man op de baan. Maar dan wordt het feit wat binnen het team al bekend was bevestigd en komt Kuypers langszij en neemt de leiding in de race over en rijd verder onbedreigd naar de overwinning met Ron achter zich aan. “Jos Kuypers is gewoon sterker. Toch zijn we heel erg blij met het resultaat en dat we podiumwaardig zijn!” verteld Ron enthousiast na afloop van de finale race.

Uitslag Supercars, 3e NK Rallyracing, 17 juni 2012:
01. Jos Kuijpers – Ford Fiesta
02. Ron Snoeck – Seat Leon
03. Jan van Loon – Ford Fiesta
Niet geklasseerd:
–. Ronny Scheveneels – VW Scirocco

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com

Laat een reactie achter