Geen podium maar wel een tevreden Ron Snoeck na laatste BK Rallycross 2012

Afgelopen weekend was het Ron Snoeck Racing Team ook weer afgereisd naar het Belgische Maasmechelen voor de laatste Rallycross wedstrijd van dit seizoen. Op zondag 7 oktober zou de nieuwe kampioen van het Belgische Rallycross kampioenschap een feit worden. Het team wist voor aanvang dat de Belgische titel niet binnen handbereik was, maar op een podiumplaats werd wel gehoopt.

Met het grootste startveld van dit seizoen gingen de Supercars coureurs op de zondagochtend van start met de vrije training en aansluitend de verplichte tijdtraining. “Tijdens de vrije training was de baan nog enigszins nat, maar de Leon ging goed over de baan” vertelde Ron die een derde tijd klokte. Bij de tijdtraining was de baan van het Duivelsbergcircuit opgedroogd en wist Ron een zesde tijd te rijden.

Aan het begin van de middag werden de eerste kwalificatiemanches verreden. De SEAT Leon was door de monteurs Henk, Marko en Swen nog onderworpen aan een laatste check waarna het de beurt aan Ron was om een goede tijd te rijden. “In de eerste manche werd ik in mijn heat als eerste afgevlagd, maar het was slechts een zesde tijd overall. Ik ben toch nog een ronde te lang opgehouden” aldus Ron.

Tijdens de tweede kwalificatiemanche beleefde Ron een mooi gevecht met Jochen Coox in zijn Volkswagen Scirocco. Op de Duivelsberg gingen beiden heren zelfs zij aan zij naar boven, maar Coox wist toch voor te blijven aan Ron en finishte als eerste gevolgd met Ron op de tweede plaats. De verreden tijd van Ron was goed voor een mooie vierde plaats.

De derde kwalificatiemanche verliep niet geheel volgens planning “De jokertactiek pakte slecht uit, ik kwam net achter Jos Jansen de baan op wat resulteerde in een zevende tijd” vertelde Ron. Gelukkig waren er wel genoeg punten bij elkaar gescoord voor een achtste startpositie in de A-Finale.

De start van de finale race verliep redelijk voor Ron. Samen met Zuiderbuur Ronnie Scheveneels startte Ron de opmars naar een eventuele podiumplek. Alles verliep naar behoren totdat Jos Kuypers in de laatste ronde bij de bocht voor het opgaan van de Duivelsberg een foutje maakte en scheef ging. Scheveneels kon de wagen van Kuypers niet meer ontwijken net als Jos Jansen die zelfs met zijn Ford Focus over de motorkap van de beide wagens van Kuypers en Scheveneels heen reed.

“Ik moest op mijn rem, de motor sloeg af en kreeg deze niet zo snel meer gestart omdat hij nog in de ALS stand stond. Uiteindelijk zevende geworden deze dag. Jammer, maar we weten nu wel dat als een aantal kleine zaken zoals onder anderen de stuurbekrachtiging opgelost zijn we een top auto hebben mochten we in deze klasse verder kunnen volgend jaar…” vertelde Ron toch wel tevreden na afloop van de finale race.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Laat een reactie achter