Koude maar nuttige testdag voor Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen zondag, 24 maart, was het weer tijd voor de jaarlijkse Rallyracing testdag op het Eurocircuit. Het Ron Snoeck Racing Team maakte graag gebruik van de mogelijkheid om de SEAT voor het eerst dit jaar op een circuit te testen.

Het team deinsde niet terug voor het winterse weer en trotseerde de kou en stalde het kamp uit op de paddock in Valkenswaard. Om af en toe op temperatuur te komen was er een terras verwarmer meegenomen die nu dienst moest doen als paddock verwarmer.

Na het goed opwarmen van de SEAT in de paddock maakte Ron zich klaar voor de eerste meters van dit jaar op het Eurocircuit. Uiteraard was het team zeer benieuwd of al het werk van afgelopen wintermaanden beloond werd.

Na de eerste testsessie kwam Ron terug in de paddock en vertelde dat de wagen inhield en wat onderstuur vertoonde bij het ingaan van de eerste bocht. Het team ging direct aan de slag om de problemen te lokaliseren en op te lossen. “De benzinepomp krijgt soms geen stroom waardoor de wagen inhoud” vertelde Ron toe kijkend naar de hard werkende monteurs Henk, Marko, Swen en Ivo.

Gelukkig kon het probleem ter plaatsen opgelost worden en kon Ron opnieuw de baan op om de SEAT Leon aan de tand te voelen. Opnieuw kwam Ron terug met een melding, “Er rammelt iets onder de wagen.”

Na een snelle inspectie kon de oorzaak van de rammel gevonden worden, “Er zat een steen tussen de bodemplaat en de wagen” vertelde Ivo de steen al tonend aan Ron.

De testdag kon positief worden afgesloten, “We maakten snelle rondes en hebben deze winter duidelijk wat verbeteringen toe kunnen passen. Veelbelovend seizoen voor de deur” aldus Henk.

Ook Ron zelf was positief na afloop van de testdag “De auto is een stuk stabieler in weggedrag geworden, en op sommige delen van de baan kan de auto nu harder dan ik er (nog) mee rijdt dus dan ligt de bal weer bij mij en dat vindt ik prima. Mijn eigen grenzen verleggen daar hou ik van.”

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter