Wederom een podium voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen zondag 22 april stond alweer de tweede wedstrijd op het programma voor het Ron Snoeck Racing Team. Ditmaal verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Een wedstrijd meetellend voor het Nederlands kampioenschap, Belgische kampioenschap en de BELNED Cup.  Met maar liefst 31 deelnemers in de Supernationaal -2000 cc beloofde dit een mooie strijd te gaan worden.

Op zondag morgen werd al vroeg onder een stralend blauwe hemel de vrije training verreden. Bij terugkomst in de paddock bleek de Volvo C30 een beetje onderstuurd te zijn. Gelijk werd door het team veranderingen aan de setting gedaan. En kon er worden gestart aan de 1ste manche. Samen met onder andere Glenn Cools stond Ron op de startgrid. Ron vertrekkend vanaf de buitenste start positie pakte de kopstart. Met Cools dicht op zijn achterbumper in de eerste bocht. Cools voerde de druk hard op. Maar Ron maakte geen fouten en wist als eerste over de finish te komen en een 5de tijd algemeen te rijden.

Op voorhand bleek de 2de manche een spannende heat te gaan worden. Met Martijn Vanhove, Filip Wojtowicz, Snoeck, Bart Coninx en Kurt Lambers op de startgrid. Wederom was het Ron die als snelste uit de startblokken was.  Ron had het tempo er goed in zitten, maar het ging fout bij het nemen van de jokerlap. Bij het ingaan van de joker gooide de kont van de Volvo zich om en klapte met de neus in de vangrail. Met veel tijd verlies en schade aan de neus van de Volvo kon Ron zijn weg nog wel vervolgen, maar kwam op achterstand op de vijfde plek binnen, met een 16de tijd algemeen.

De 3de manche werd gemakkelijk gewonnen door Ron. Aangezien hij bij wat langzamere deelnemers inzat door de slechte tijd in de 2de manche. Helaas was de tijd maar goed voor een 7de tijd algemeen, doordat net daarvoor gesproeid was en het onverhard erg glad was. Achteraf bleek Ron zijn tijd zelfs afgenomen werd en samen met nog 10 andere te zijn gediskwalificeerd voor de 3de manche, wegens het te veel afsnijden van de chicane en hierdoor met vier wielen van de baan te zijn afgegaan. Hierdoor wist Ron zich nog maar net te kwalificeren voor de halve finales waardoor die vanaf startplek acht moest vertrekken in de 2de halve finale.

Wegens tijdgebrek werden de halve finales en de finale maar over vier rondes verreden, waar het normaal over vijf rondes gaat. Met de start van de halve finale zat Ron een beetje opgesloten maar kon als nogal als vierde aansluiten in de eerste bocht. Helaas kon met joker strategie geen plek meer worden gepakt en wist Ron als vierde over de finish te komen, wat betekende dat die mocht starten in de finale. Ook in de halve finale werd er iemand gediskwalificeerd voor het te veel afsnijden van de chicane, waardoor Ron een plekje opschoof.

Voor de finale zag de startgrid er als volgt uit. Martijn Vanhove mocht vertrekken vanaf de pole positie, met naast hem Nick Neyens en Filip Wojtowicz, op de tweede rij stonden Kurt Lambers en Ron Snoeck. En op rij drie stonden Mandy Kasse, Robbe Goris en Davy van Ratingen. Ron zijn start was meer dan uitstekend en wist al meteen op eerste meters Wojtowicz te passeren. Vanhove Neyens en Ron naast elkaar gingen op de eerste bocht af. Ron wist aan het langste eind te trekken en zoals eerste de eerste bocht uit te komen, gevold door Vanhove en Lambers. In de tweede ronde was het Vanhove die zijn joker nam en zo achter Lambers aan moest sluiten. De ronde erna was het Ron die de jokerlap nam. Vanhove zijn jokerlap was beter en daardoor moest Ron achter het tweetal aansluiten. In de laatste ronde was het Lambers die zijn verplichte ommetje maakte, met het uitkomen werd het erg spannend, maar Ron kon nog net voor Lambers komen en zoals tweede over de finish komen.

Al met al een dag waarin het zoals wel vaker in de heats het wat minder gaat maar uiteindelijk in de finales alles weer goed komt. Met dit keer een zeer mooie tweede plek, waardoor het Ron Snoeck Racing Team goede zaken doet in alle kampioenschappen. De volgende wedstrijd die verreden gaat worden is het weekend van 20 mei wederom op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Foto’s : Hans Knoop // Auto’s en Sport // Motorsport Media Service