Goede start van het seizoen voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend stond voor het Ron Snoeck Racing Team de eerste race voor het seizoen 2018 op het programma. Een week eerder werd al de eerste wedstrijd voor het Belgische Kampioenschap verreden op het Jules Tanchey Circuit in Mettet. Helaas kon het team hier nog niet bij aanwezig zijn doordat Ron voor een aantal weken terug een knieoperatie heeft ondergaan en hier nog niet geheel van hersteld was. Afgelopen week kon Ron weer volledig aan het werk, en daardoor werd er besloten dat er afgereisd kon worden naar het Duivelsberg circuit in Maasmechelen voor de eerste wedstrijd van het BELNED-kampioenschap. Afgelopen winter zijn er niet alleen een aantal dingen veranderd aan de auto maar ook is de vrachtwagen verkocht en een camper aangeschaft.

Op een zon overgrote Duivelsberg circuit werd op zondag morgen gestart met de vrije training. De baan daarentegen was nog erg nat van de sneeuw en regen van de zaterdag. Er moest een passende setting gevonden worden voor de Volvo C30 door het team. Nadat er een aantal kleine dingen werden aangepast kon er gestart worden aan de eerste manche.

Op de startgrid stond Ron samen met onder andere Kris Bammens. Het was Ron die het snelste uit de startblokken kwam. In de tweede ronde was het Ron die de jokerlap in schoot. Bij het uitkomen moest Ron, Bammens voor laten die meteen in de eerste ronde had gejokerd. En zo komt Ron na 4 rondes als tweede over de finish met een 6de tijd algemeen.

Voor de tweede manche stond wederom Kris Bammens bij Ron op de startgrid, aangevuld door Dave van Beers, Mandy Kasse en René Kroon. Ron was wederom als snelste weg. En pakte de leiding in de eerste bocht, gevolgd door Bammens en Kasse. Daarachter ging het al mis tussen van Beers en Kroon, die met elkaar in aanraking kwamen en achterstevoren op de baan stonden. Ron reed door tot de laatste ronde voordat die zijn verplichte ommetje maakte. Wederom was het Kris Bammens die binnen door kwam en de leiding overnam. Daardoor kwam Ron als tweede over de finish en zette daar mee een 5de tijd algemeen neer.

Bart Coninx startte vanaf de pole in de derde manche met daarnaast Bammens, Snoeck, Mentens en Kasse. Dit keer was de start van Ron niet heel goed. Ron ging als derde de eerste bocht in. Er werd meteen besloten om te gaan jokeren. Ron kwam als 4de terug de baan op, en had zo vrij baan om tijd goed te maken. In de derde ronde was het Mandy die de joker pakte en zo kon Ron een plaats opschuiven. Bammens en Coninx waren te ver weg om die nog in te halen wanneer die hun jokerlap namen. En zo kwam Ron als derde over de finish met dit keer een 6de tijd algemeen. Wat betekende dat Ron als 3de mocht start in de eerste halve finale.

Het was Martijn Vanhove die de pole positie had in de eerste halve finale, Dave van Beers maakte de eerste startrij compleet. Ron en Filip Wojtowicz op de tweede startrij en Mentens en Ulens maakte de startgrid af. Ron wist bij de start gelijk een plekje op te schuiven doordat zijn start beter was dan van Beers. Vanhove was op de baan net iets sneller dan Ron en wist zo een klein gaatje te slaan op Ron. In de derde ronde kon Ron gemakkelijk zijn jokerlap nemen en zo weer op de tweede plek terug op de baan te komen. Na zes rondes kwam Ron als tweede over de finish.

Robbe Goris die de tweede halve finale had gewonnen, stond op de pole positie van de finale met naast hem Martijn Vanhove. Op de tweede rij waren het van de Wege en Snoeck, en op de derde start rij Bammens en van Beers. De kopstart was voor Goris gevolgd door van de Wege en Martijn Vanhove. Ron kon geen kant op met start en moest op een vierde achter Vanhove aansluiten. Meteen dook Ron de Jokerlap in met achter zich aan Bammens. Bij het uitkomen van de jokerlap zat van Beers aan de binnenkant. Ron en van Beers kwamen licht met elkaar in contact waardoor Ron iets breed gaat en een stukje van de zandbak mee nam. Ron kon wel snel zijn weg vervolgen op een 5de plek. Bij het opgaan van de het recht stuk in de tweede ronde gaat van Beers een beetje breed waardoor Ron met meer snelheid het rechte stuk opgaat en daardoor aan de binnen kant van Beers kan passeren. In de derde ronde is het Vanhove die de jokerlap neemt. Bij het uitkomen van zijn jokerlap werd het erg spannend maar het was Ron die aan het langste eind trok en zo kon opschuiven naar plek drie. Helaas waren de Goris en van de Wege net te ver weg om daar een aanval te kunnen plaatsen. Ron komt uit eindelijk op een knappe en zeer nette 3de plaats binnen. En weet daarmee 15 punten te pakken voor het BELNED-kampioenschap.

Al met al een mooi begin van het seizoen 2018, waarin de snelheid in de heats er nog niet geheel was. Maar deze zoals wel vaker weer werd gevonden in de finale. De volgende wedstrijd op de agenda voor het Ron Snoeck Racing Team is de wedstrijd die wordt verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard op zondag 22 april.

Foto’s :¬†Johnny Loix // R.R Fotografie // Auto’s & Sport