Ron Snoeck pakt zijn eerste overwinning met de Volvo C30.

Afgelopen zondag 20 mei gaat de boeken in als zijnde de eerste overwinning van Ron Snoeck in de Supernational -2000cc klasse! Op het Eurocircuit in Valkenswaard werd alweer de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap en de derde wedstrijd voor het BELNED Kampioenschap verreden. Tot nu toe waren er altijd nog problemen om de Volvo C30 een goede afstelling te geven. Nadat er bij de testdag van afgelopen maart een goede afstelling was gevonden door het team, bleek dit helaas toch niet goed uit te pakken in wedstrijd verband. Zodoende is er samen met Frank van Oeteren van Sweedspeed Racing nog eens kritisch naar gekeken en is er in de afgelopen periode weer een hoop veranderd aan de afstelling van de Volvo C30. Met een aantal kleine aanpassingen na de vrije training bleek dit heel goed uit te pakken.

Op de startgrid voor de eerste manche stond Ron met onder andere Bart Coninx en Filip Wojtowicz. Het was Ron die de kopstart nam en als leider de eerste bocht in ging, gevold door Coninx en Wojtowicz. In de tweede ronde ging Ron te breed met het uitkomen van de korte knie, en kwam hierdoor in het losse grind te zitten, Coninx die Ron strak op de bumper volgde kon hierdoor passeren. Meteen werd er besloten om te jokeren en daarmee als tweede terug op de baan te komen. Coninx had in dat rondje genoeg voorsprong op gebouwd om voor Ron terug de baan op te komen naar zijn verplichte jokerlap. Hierdoor was het Coninx die de heat won gevold door Ron op de tweede plek. Met een 5de tijd algemeen.

Glenn Cools die de eerste tijd had in de eerste manche stond op pole voor de laatste heat van de tweede manche voor de Supernational -2000cc, gevold door Mandy Kasse, Ron Snoeck, Maarten van Weereld, en Thibo Byloos. Wederom was het Ron die de kopstart pakte. En deze zou die niet meer afgeven. Na de verplichte jokerlap in de derde ronde wist Ron als leider terug op de baan te komen. Met een 2:56:165 wist Ron de snelste tijd neer te zetten in de tweede manche. En zo zijn eerste manche overwinning te pakken in de Supernational -2000cc klasse.

In de derde manche was het wederom Ron die de kopstart nam en de race van start tot finish zou leiden. Helaas was de eindtijd net niet genoeg voor nog een manche overwinning. Waar Ron in de tweede manche drie tiende sneller was dan Martijn Vanhove, was hij dat nu en zo wist Ron een tweede tijd algemeen te noteren. Na de heats was het Ron die er als beste uit kwam en zo van de pole mocht vertrekken in de tweede halve finale.

Alweer was het Snoeck die als snelste uit de startblokken was en de leiding kon pakken in de eerste bocht, gevold door Coninx, Kasse en Cools. Nadat Snoeck en Coninx allebei hun jokeren ronde hadden gehad was het Coninx die dit beter had gedaan en zo de leiding van Snoeck kon overnemen. Coninx was de eerste die over de finish kwam gevold door Snoeck, Cools en Kasse.

De startgrid voor de finale zag er als volgt uit. Het was Coninx die vanaf de pole mocht vertrekken met Peter van de Wege en Snoeck op de eerste startrij. De tweede startrij waren voor Wojtowicz en Cools. Op de derde startrij waren het Martijn Vanhove, Mandy Kasse en Ludo de Voght. Het waren Ron en Peter van de Wege die gelijk op gingen bij de start. Met het was Ron die aan het langste eind trok. Met twee wielen iets door het zand aan de buitenkant van de eerste bocht was het Ron die de leiding pakte gevold door van de Wege en Kasse en Coninx en Martijn Vanhove. Het was Coninx die als eerste ging jokeren. De ronde erna was het Ron die snel de joker in dook en zo probeerde Coninx voor te blijven. Net op het moment dat Ron de joker indook waren er problemen voor van de Wege die op een tweede plek lag, de auto viel stil en moet de strijd staken. Ron achter Mandy weer de baan op, maar voor Coninx. Twee ronde later was het Mandy die de joker indook en hierdoor was het Ron weer die de leiding over kon nemen. Mandy kwam nog maar net op de tweede plek blijven. Gevold door Martijn Vanhove en Coninx. In deze zelfde volgorde kwamen ze ook over de finish naar 5 bloedstollende rondes voor het team. En hiermee was de eerste overwinning in de Supernational -2000cc een feit. Een super mooi resultaat na het harde werk van het team de laatste tijd. Met dit mooie resultaat weet Ron nu door te stoten naar de eerste plaats in zowel het Nederlands Kampioenschap als in het BELNED Kampioenschap.

De volgende wedstrijd voor het Ron Snoeck Racing Team wordt verreden op zondag 24 juni op het Eurocircuit in Valkenswaard. Als team hebben we de beslissing genomen om zoveel als mogelijk de resteerde wedstrijden voor het BELNED Kampioenschap en daarmee ook de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap te gaan rijden. En hiermee de wedstrijden die alleen meetellen voor het Belgische Kampioenschap aan ons voorbij te laten gaan.

Foto’s : Auto en Motorsport // Remond Verloop