Uit de oude doos . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ron kwam aan met een foto van zijn toen 8-jarige zoon Mika die samen met Kevin Hansen (zoon van Kenneth Hansen) de gewonnen bekers van de Franse EK wedstrijd in 2004 toonden. “Toen wij de EK wedstrijden reden van 2003 t/m 2005 waren Mika en Kevin dikke vrienden. Afgelopen zomer hebben ze elkaar weer gesproken nu voor het eerst in het Engels” vertelde Ron.

Het was op 23 mei 2004 de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Rallycross en het tweede seizoen voor het Ron Snoeck Racing Team in de Divisie 1A (Super1600) klasse.  Op het circuit in Essay-Alençon, Frankrijk kon Ron in de eerste kwalificatiemanche geen tijd zetten, maar de tweede manche sloot hij af met de snelste tijd en in de derde manche klokte Ron een vierde tijd met zijn groene SEAT Ibiza.

De Finale startte Ron vanaf de tweede rij, maar door een wereldstart wist hij de leiding in de wedstrijd te pakken en niet meer af te staan. Nadat Ron over de eindstreep was gereden zoende hij zijn Ibiza en was door het dolle van blijdschap! Achteraf bleek deze overwinning een voorbode voor een mooi seizoen te zijn, want Ron wist in 2004 zijn eerste Europese Rallycross titel te bemachtigen. (Om het volledige verslag van deze EK wedstrijd te lezen, klik hier)

Het is momenteel nog de vraag of Mika net als Kevin Hansen in de voetsporen van zijn vader zal treden. “Kevin is één van de eersten die in de nieuwe Junior ERC klasse gaat rijden. Mika vindt het allemaal wel leuk om te volgen, maar heeft geen autosport ambitie (voorlopig). Hij was altijd al geïnteresseerd in biologie, nu is dat vooral gericht op het andere geslacht…” aldus Ron tot slot.

Laat een reactie achter