Tegenvallend resultaat voor het Ron Snoeck Racing Team

Ron Snoeck Racing Team

Ron Snoeck Racing Team

Na de wedstrijd van vier weken terug op de Estering in het Duitse Buxtehude was er wederom niet stil gezeten door het complete Ron Snoeck Racing Team. Na problemen met de wegligging en het insturen van de Volvo C30, zijn er opnieuw een hoop aanpassingen gedaan. Met een compleet andere auto kon de weg in gezet worden richting Maasmechelen voor de vierde wedstrijd van het Belgische Kampioenschap Rallycross.

Ron Snoeck Racing Team

Op zaterdag middag was er zoals gewoonlijk weer de mogelijkheid om te trainen. Ron Snoeck pakte deze kans om te voelen of de gedane veranderingen aan de auto invloed zouden hebben. De training verliep zonder problemen en met een goed gevoel werd de Volvo in de tent geparkeerd en kon door de monteurs worden klaar gemaakt voor de zondag.

Ron Snoeck Racing Team

In de eerste manche op zondag stond Ron op de start samen met onder andere Davy van Ratingen en Peter van de Wege. Ron wist goed weg te komen vanaf de pole en als eerste de eerst bocht in te duiken. Helaas ging het in de tweede bocht mis. Met het aanremmen kreeg Ron een flinke duw op de achterbumper en schoot zo recht door de zandbak in. Achteraf bleek dat Davy van Ratingen die achter Ron zat, met het aan remmen van de rem afschoot en vol op het gas ging staan. Ron kon gelukkig nog wel uit de zandbak komen maar moest wel helemaal achteraan aansluiten. Mede door een snelle joker kon Ron alsnog als tweede over de finish komen achter Peter van de Wege. Maar door het vele tijdsverlies in de tweede bocht kon er maar een dertiende tijd algemeen gezet worden.

Ron Snoeck Racing Team

De tweede manches was de start wederom heel goed. Ron pakte wederom de kopstart. Helaas ging het in de eerste ronde boven op de Duivelsberg mis, “De Volvo gooide uit het niets de kont om en ik belande achterste voren in het losse grind. Ik merkte gelijk dat er iets niet goed was en zette de Volvo aan de kant.”

Ron Snoeck Racing Team

De derde manche was weer een stuk beter. Met alweer een kopstart kon Ron de leiding pakken. Na het afleggen van Ron zijn jokerlap was het Dave van Beers die binnendoor net voor Ron kon komen. Na vier rondjes kwam Ron als tweede over de finish en zette een negende tijd algemeen op de klokken. Hierdoor stond Ron als dertiende algemeen na drie manches. Dit betekende een derde startplek in de Q-finale, een finale om je alsnog te plaatsten voor de halve finale.

Ron Snoeck Racing Team

Alweer had Ron een kanonnen start en wist zo vanaf de tweede rij de leiding te pakken in de eerste bocht. Ron kon in de Q-finale het tempo hoog leggen en zo weg te rijden bij het complete veld. Na zes ronden wist Ron zo ook als eerste over de finish te komen, en zich zo te plaatsten voor de halve finale.

Ron Snoeck Racing Team

Helaas duurde de race in de halve finale maar kort. Ron wist goed uit de startblokken te komen en als derde de eerste bocht in te gaan. Helaas zat hij wel aan de buitenkant en moest zo bij het ingaan een plek weggeven. Bij het uitkomen kwamen Ron en Bart Coninx met elkaar in aanraking. Helaas moest Ron hierdoor al snel de auto aan de kant zetten. Door de tik op het wiel bleek achteraf dat het stuurhuis los was gekomen en de auto niet of nauwelijks meer te sturen was.

Ron Snoeck Racing Team

Een jammer einde van de dag waarin de resultaten helaas tegen vielen, maar waar er wederom weer flinke stappen zijn gezet in de goede richting. Met een positieve blik kijkt het volledige team uit naar het volgende raceweekend dat gaat plaats vinden in het weekend van 19 & 20 augustus op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com