Snelheid is er, maar nog niet het gewenste resultaat voor Ron Snoeck

Afgelopen weekend stond alweer de voorlaatste wedstrijd voor dit Rallycross seizoen op de agenda voor het Ron Snoeck Racing Team. Op het Duivelsberg Circuit in het Belgische Maasmechelen wilde het team graag opnieuw punten scoren voor het kampioenschap. Nadat er de afgelopen periode wederom niet stil was gezeten door het gehele team, werd er op zaterdag met veel veranderingen aan de Volvo C30 vertrokken naar Belgiƫ. Op zondagmorgen stond al vroeg de vrije training op het programma, aangezien dit weekend ook het Duits kampioenschap op bezoek was, zou het een lange dag gaan worden. De training werd met een goed gevoel afgesloten, de snelheid zat er goed in bij Ron Snoeck.

Ron mocht vanaf de pole starten in de eerste manche. Met onder andere Glenn Cools en Danny de Beuckelaer naast hem. Het was erg glad op de startgrid, waardoor Ron niet goed uit de startblokken kwam. Hij moest achter Glenn Cools aansluiten. Danny de Beuckelaer die achter Ron zat besloot in de eerste ronde gelijk zijn joker te nemen, Ron was het die de ronde erna de joker nam. Hierdoor moest hij achter Danny de Beuckelaer aansluiten en het gat proberen te dichten met Cools. Dit lukte heel goed en zo zaten Ron en De Beuckelaer voor Cools toen hij de joker uitkwam. In de bocht voor het opgaan van de Duivelsberg dook Cools in een gat dat er eigenlijk niet was en raakte daardoor Ron in de zijkant. Het gevolg was dat Ron achterste voren op de baan kwam te staan. Ron kon de heat nog wel uitrijden maar met een 26e tijd algemeen was dit zeker teleurstellend, zeker omdat er een tijd in de top 5 in had gezeten.

Bij de start van de tweede manche kwam er een probleem met de versnellingsbak naar boven. Met het overschakelen van de eerste naar de tweede versnelling ging het mis, ik moest twee keer schakelen voor in hem in de tweede versnelling kreeg” vertelde Ron Snoeck zijn monteurs bij terugkomst in het paddock. Ron kon tijdens de manche nog wel als derde de eerste bocht ingaan, en met een snelle joker in de eerste ronde probeerde Ron alsnog plaatsen goed te maken. Gelukkig slaagde hij hier in en zo kwam hij na vier ronden als eerste over de finish, wat uiteindelijk resulteerde in een 9e plek algemeen.

De derde manche ging niet geheel volgens plan. De start was wederom niet heel goed, en mede door een verkeerd gegokte joker kon Ron niet verder komen dan 5e plaats en een 17e tijd algemeen. Met deze mindere resultaten in de manches wist Ron zich te kwalificeren voor de Q-finale waarin hij zou starten als 5e. Ron moest proberen om bij de eerste twee te finishen om zich alsnog te plaatsen voor de halve finale.

Met een start vanuit de tweede versnelling wist Ron goed weg te komen. Helaas kon hij niet veel kanten op waardoor hij met een 4e plek in de eerste bocht genoegen moest nemen. Met het uitkomen van de tweede bocht kon Ron nog een plek pakken. Helaas ging het toen mis, met meer snelheid dan Ivo van den Brandt wist Ron de tweede bocht uit te komen en zo via de buitenkant in het Hellegat Van den Brandt proberen te passeren. Alleen lag daar heel veel gravel en was het spekglad waardoor Ron achterste voren ging. Met flink wat tijdsverlies kon Ron alsnog zijn weg vervolgen. Hij zette alles op alles om nog de aansluiting te kunnen vinden en slaagde hier na 5 hele snelle ronden in. Helaas was de race net te kort om nog een aanval te kunnen doen en moest Ron genoegen nemen met een 5e plek in de Q-finale, wat betekende dat de dag er opzat voor het team.

“Achteraf kan er toch positief terug worden gekeken op het weekend, waarin er weer flinke stappen in de goeie richting zijn gedaan. Met iets meer geluk hopen we er de volgende wedstrijd wel een finale plaats uit te slepen” aldus monteur Elferdink. Over een kleine maand op zondag 8 oktober staat alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma, welke wederom wordt verreden op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com