Goede afsluiting van het seizoen voor het Ron Snoeck Racing Team

Ron Snoeck Racing Team

Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend stond alweer de laatste race op het programma voor het Ron Snoeck Racing Team. Nadat er bij de vorige wedstrijd veel problemen waren met de versnellingsbak van de Volvo C30, is de afgelopen weken veel tijd geïnvesteerd op de complete versnellingsbak te reviseren. Daarbij zijn er wederom een aantal aanpassingen gedaan om het weggedrag te verbeteren. Helaas waren de weersvoorspellingen voor dit weekend niet goed gezind. Dit bleek al bij aankomst op het paddock van het Duivelsbergcircuit in België waar het een grote modderboel was.

Door de omstandigheden begon de zondagmorgen training dan ook op een natte baan. “Het is erg tricky op de baan, je moet erg voorzichtig zijn anders sta je zo achterste voren” melde Ron Snoeck bij terugkomst in het paddock.De eerste manche werd onder dezelfde omstandigheden verreden als de training. De start van Ron was erg goed en kon zo als leider de eerste bocht induiken. Nadat Ron in de derde ronde zijn verplichte joker ging afwerken moest hij met het uitkomen van de jokerlap Peter van de Wege voor laten gaan. Op een kleine drie seconde van Peter van de Wege kwam Ron als tweede over de finish wat hem een vijfde tijd algemeen op zou leveren.

In de tweede manche was de baan alweer een flink stuk opgedroogd, en zo konden de slicks weer onder de Volvo C30 gemonteerd worden. Ron stond op de start samen met Peter van de Wege, Dave van Beers en Martijn Vanhove. Wederom was het Ron die de kopstart nam. Helaas was de snelheid er in deze manche niet voor Ron. “We hebben een gok genomen met de setup van de Volvo maar helaas pakte deze niet heel goed uit” vertelde monteur Ivo van Wezel. Na de jokerlap moest Ron als vierde aansluiten en finishte ook op deze positie. Een voordeel was dat de baan heat per heat beter werd, en aangezien Ron in laatste heat mocht startten, wist hij uiteindelijk alsnog een vijfde tijd neer te zetten.

Voor de start van de derde manche was het wederom gaan regenen, de regenbanden werden gemonteerd en de Volvo werd weer op de regen afstelling gezet. Het was zaak voor Ron om nog even een goede tijd neer te zetten om zo een goede start positie te kunnen krijgen voor de semi finale. Ron kwam uiteindelijk in zijn heat als derde over de finish en wist zo een achtste tijd algemeen neer te zetten wat hem een tweede startplek in de eerste halve finale zou geven.

De weersomstandigheden waren er niet beter op geworden en zo werd de semi finale op een kletsnatte baan verreden. Samen met Martijn Vanhove stond Ron op de eerste startrij. Op de tweede startrij waren het Pieter-Jan Willekens en Robbe Goris en op de derde rij waren het Kurt Lambers en Jens Barkhoff. Het was Ron die als snelste uit de startblokken wist te komen, en zo de leiding wist te pakken. Gevolgd door Kurt Lambers en Martijn Vanhove. In de eerste ronde bleef het gat erg klein tussen Ron en Kurt Lambers op een tweede plek. In ronde drie, vier en vijf wist Ron een gat te slaan en, nadat Kurt Lambers de ronde ervoor had gejokerd, kon Ron zo rustig gaan jokeren en in de leidende positie terugkomen op de baan. Met tweeënhalve seconde voorsprong wist Ron als eerste over de finish te komen en een tweede startplek te behalen voor de finale.

Samen met Peter van de Wege, die van pole mocht vertrekken, stond Ron op de eerste rij voor de finale. Op de tweede rij waren Kris Bammens en Kurt Lambers gevolgd door Dave van Beers en Martijn Vanhove op de derde startrij. Bij de start van de finale ging het helemaal mis. Ron kwam erg slecht uit de startblokken. Bij het ingaan van de eerste bocht zat zo’n beetje het complete veld op elkaar. Rode vlag werd er beslist door de wedstrijdleiding. Ron die rustig was terug gereden naar de startgrid, vertelde meteen over de boordradio dat er een velg kapot was. Het team kon hierop inspelen en zo in de vijf minuten reparatie tijd een nieuwe velg monteren. Helaas werd er ook al snel gezien dat de sporing van de voorwielen niet meer klopte, maar daar kon helaas niks aan gedaan worden in deze korte tijd.

Bij de herstart ging het weer mis. Wederom was Ron niet goed weg vanaf de start. In de eerste bocht waren het dit keer Dave van Beers en Kurt Lambers die met elkaar in aanraking kwamen en in de zandbak belandde. Ron kon dit net ontwijken en zo via de binnenkant op een tweede plek aansluiten, gevold door Kris Bammens. Jammer genoeg was er niet meer de snelheid die er in de halve finale was en zo wist Ron na zes rondjes en een verplichte jokerlap op een derde plek over de finish te komen. “Een resultaat waar wij weer op voorhand een handtekening onder hadden gezet” vertelde een dolblije Ron Snoeck.

Na dit eerste volle seizoen met de Volvo C30 in de Supernationals MIN klasse kan de balans op worden gemaakt. Van de tien races die er zijn gereden door het Ron Snoeck Racing Team, zijn er vijf podium finishen geboekt. Met als resultaat een derde plek in het Nederlands Kampioenschap Rallycross, een vierde plek in het Belgische Kampioenschap Rallycross en derde plek in de BELNED Cup. “Een prima debuut jaar waar op kan worden gebouwd naar volgend jaar. Wij willen als team dan ook al onze sponsoren en mensen die ons ondersteunen en hebben geholpen dit seizoen bedanken! Tot volgend jaar!” aldus Ron Snoeck.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com