Ron Snoeck slaat de goede weg in met de LMV8 Chevrolet Camaro

DSC_8867-014

Nadat er de afgelopen periode weer een hoop is veranderd en verbeterd  aan de Chevrolet Camaro van het Ron Snoeck Racing Team, reisde het team op de zaterdag voor Pinksteren af naar de Raceway in Venray. Op die zaterdag was er nog de gelegenheid om te kunnen testen waarna op Pinkster zondag en maandag de races werden verreden, twee aparte wedstrijden per dag.

DSC_7992-010

De zondag stond vooral in het teken van de vele ongelukken en de vele lekke banden bij diverse coureurs en teams. Na de opwarm rondes in de eerste manche, werd de race al direct stil gelegd. Er zouden stukken metaal op de baan liggen, de auto’s moesten de baan verlaten en terug naar de paddock gaan. Bij terug komst van Ron Snoeck bij zijn team werd er al snel gevonden wat voor stukken metaal het waren, het waren popnagels! De popnagels die op de baan lagen hadden bij de wagen van Snoeck een lekke en een bijna lekke banden veroorzaakt. Nadat de baan was opgeruimd en schoongemaakt, mochten de coureurs weer de baan op om alsnog de eerste manche te gaan rijden.

D3C_1327-001

Helaas werd deze manche ook vroegtijdig afgebroken doordat er een zware crash plaats had gevonden. De wagen van Wim Verloo spinde en  Jeroen van Eerd kon hem niet ontwijken en knalde er boven op. Ron Snoeck die achter Jeroen van Eerd reed kon met een knappe stuuractie nog maar net uitwijken. Stephan Driessen die weer achter Ron Snoeck reed kon niet uitwijken en knalde weer boven op Van Eerd. De hele baan lag vol met koelvloeistof en daardoor werd de manche vroegtijdig afgebroken. Er werd ook geen winnaar uitgeroepen.

DSC_7219-007

De tweede manche werd wederom vroegtijdig afgebroken dit door een tweetal crashes. Dit keer werd er wel een uitslag opgemaakt wat resulteerde in een achtste plaats voor Ron Snoeck. Door de vele crashes was het progamma flink uitgelopen op de zondag, dit zorgde ervoor dat de finale van de LMV8 klasse niet meer verreden mocht worden omdat er afspraken waren gemaakt dat er na 18:00 uur geen races meer verreden zouden worden. Al met al een bewogen eerste dag, waarin Ron Snoeck met weinig kleerscheuren de auto in de paddocktent kon parkeren. Wel waren er nog kleine problemen met het wiellager. Maar die waren al snel opgelost door het team.

DSC_8907-016

De tweede dag op Pinkster maandag stond vooral in het teken van een stijgende lijn die door getrokken werd door het team. “In de eerste manche was het nog vooral zoeken naar de grip. Dit werd gelukkig al een heel stuk beter toen er door het team wat veranderingen hadden plaats gevonden” vertelde Ron Snoeck welke de eerste en de tweede manche afsloot op een elfde en een dertiende plek. Voor de finale werden er nog een paar veranderingen gedaan die heel goed uitpakte. Ron Snoeck zat in een goed ritme en kon steeds zo rond de vijfde plek rijden. Na een mooi gevecht met Gerhard Newman die een ronde of vijf duurde trok Ron Snoeck toch nog aan het langste eind en wist als vijfde over de finish te komen. In de officiële uitslag werd Ron als 4de geplaatst. In het dagklassement haalde Ron een vijfde plek. Een hele knappe prestatie als je na gaat dat dit pas het tweede weekend is dat Ron Snoeck met deze LMV8 wagen rijd.

D3C_1425-002

Met een goed gevoel en nog ruimte voor verbetering kan het team zich gaan opmaken voor de volgende race, die wederom gaat plaatsvinden op de Raceway in Venray op zondag 26 juni tijdens de Eurocup LMV8.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com