Een weekend met slechte afloop voor Ron Snoeck tijdens EuroCup LMV8

DSC_0640-006

Afgelopen weekend stond de Eurocup LMV8 op het programma op Raceway Venray. Dit was een aparte race die niet zou meetellen voor het LMV8 kampioenschap waarin het Ron Snoeck Racing Team uitkomt.

Na twee vrije trainingen werden er de beste banden gemonteerd en wat aan de afstelling van de Chevrolet Camaro veranderd door het team waarna Ron Snoeck klaar voor de Eurocup race. Een race die verreden werd over 40 ronden. Voorafgaand aan de race werd er een presentatieronde gereden waarin de auto en coureur werden voorgesteld aan het publiek.

DSC_0275-004

Nadat alle deelnemers waren opgesteld kon er gestart worden. Ron Snoeck vertrok vanaf een achttiende plek, niet de beste plek om mee te kunnen strijden om de prijzen. “Op het moment dat ik in de buitenste lijn reed kon ik goed meekomen met de rest. Maar om een andere auto in te kunnen halen moet je een lijn naar beneden gaan rijden om zo via de binnenkant te kunnen passeren. Ik had hier tijdens deze race veel moeite mee. Elke keer als ik het gas maar iets aanraakte brak de achterkant uit. Hierdoor kon ik niet genoeg snelheid mee nemen het rechte stuk om mijn voorganger te kunnen passeren” vertelde Ron Snoeck. Na ronden lang aan de binnen kant te hebben gezeten kreeg Ron Snoeck van de wedstrijdleiding door dat de koploper achter op kwam en als achterblijver moet je daarvoor plaats maken. Ron Snoeck besloot de strijd te staken het midden terrein op te rijden om zo de banden te sparen voor de wedstrijd die wel meetelt voor het kampioenschap.

DSC_1138-009

Voor de eerste manche van de LMV8 Cup werden er opnieuw veranderingen uitgevoerd aan de wagen om te zorgen dat het rijden op de binnenste lijn beter zou worden. Helaas waren deze veranderingen niet goed genoeg, maar op de buitenste lijn kon Ron Snoeck mooi zijn rondjes rijden en wist zo als tiende over de finish te komen.

DSC00108-001

Over de finale race van de dag kunnen we kort zijn. Die eindige helaas al na drie ronde voor Ron Snoeck. Nadat Onno Zuidema voor hem spinde en Ron moest uitwijken sloeg de kont om van de Chevrolet Camaro en ging Ron achterste voren de muur in. Een niet zo’n hele grote klap, de schade viel ook mee, maar door dat links voor de band was geklapt door de touche tegen de muur kon de race helaas niet vervolgd worden en moest de auto afgesleept worden na het paddock.

DSC_1224-010

Al met al een weekend om snel te vergeten voor het Ron Snoeck Racing Team en maar snel gaan focussen op de volgende wedstrijd die wordt verreden op 20 & 21 augustus tijdens de World Cup Stockcars F1 & F2 wederom op Raceway Venray.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com