Ron Snoeck Racing Team kijkt uit naar nieuw Rallycross seizoen!

20161224_114820603_iOS

Nadat het Ron Snoeck Racing Team in 2016 een seizoen een uitstap heeft gemaakt naar het Ovalracen in de LMV8 klasse, zullen zij dit jaar weer vol in actie komen op de Rallycross circuits! Toen de SEAT Leon, waarmee het team in voorgaande jaren in actie kwam in de Supercars klasse van het NK en BK Rallycross, vorig jaar verkocht werd, maakte het team halverwege 2016 samen met hun sponsoren de beslissing om terug te keren naar de Rallycross.

Er werd afgereisd naar Noorwegen om de schitterende Volvo C30 2000cc van het Cato Erga team Hytech te kopen. In oktober 2016 maakte Ron Snoeck zijn eerste wedstrijd meters met de Volvo tijdens de laatste BK Rallycross wedstrijd van dat seizoen om zo kennis te maken met zijn nieuwe racebolide. Naast de keuze om terug te keren naar de Rallycross had het team ook de keuze gemaakt om over te stappen van de Supercars klasse naar Touringcars/Supernationals -2000 klasse.

DSC_6332_M1-007

Vanaf oktober 2016 heeft het team op haar thuisbasis in Winterswijk al meer dan 500 vrije uurtjes gewerkt aan de Volvo welke geheel gedemonteerd. De kale carrosserie is gezandstraald en voorzien van een poedercoating door JTK in Dinxperlo.  zodat er kan worden begonnen aan het volledig opbouwen van de wagen. De achterwiel aangedreven Volvo C30 heeft een 300pk sterke 2000cc motor welke momenteel bij Voss Motorsport in Duitsland onder handen wordt genomen en aansluitend naar MTO Engineering gaat die de mapping gaat aanpassen. Tevens is de Volvo C30 voorzien van een Sadev 6 speed sequentiële versnellingsbak, de achteras is van Sellholm, de schokbrekers van Ohlins en het uitlaatsysteem wordt op dit moment ontwikkeld door Bull SP Exhaust Systems. De monteurs van het team hebben elk onderdeel van de Volvo C30 bekeken of het lichter zou kunnen en ook doorgevoerd waarbij ook Marcel Ottink van OTS Racing een belangrijk aandeel heeft.

Met de voor het team volledig nieuwe wagen kijken zij tijdens de opbouw van de wagen al vol verwachting uit naar het nieuwe Rallycross seizoen. Echter is het toch ook weer een hele uitdaging voor de mannen van het Ron Snoeck Racing Team, want elk onderdeel is uit elkaar geweest en bekeken. Maar de grootste uitdaging is zoals ieder jaar weer om het financiële plaatje rond te krijgen, op het moment van schrijven is het team daar dan ook nog steeds druk mee bezig…

IMG_0294

Het debuut in oktober 2016 werd als zeer succesvol ervaren met direct een zevende plaats in de eindklassering, echter wil Ron Snoeck graag op het podium staan en het liefste op de hoogste trede. Er zal dus dit jaar hard gewerkt moeten worden om de aansluiting met de top van de Touringcars/Supernationals -2000 klasse te vinden en te kunnen strijden voor het kampioenschap, maar met het enthousiasme van het Ron Snoeck Racing Team zal dit zeker gaan lukken!

Foto’s: Ron Snoeck Racing Team & Patrick Wenting