Ron Snoeck beleeft een succesvol debuut in Supernational -2000 klasse

dsc_6303_m1-005

Nadat er twee weken geleden weer een Rallycross auto is aangeschaft door het Ron Snoeck Racing Team, was het afgelopen weekend de tijd voor de eerste serieuze test. Op vrijdag avond reisde het team af naar het welbekende Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen. Het weekend was vooral bedoeld om Ron Snoeck aan de auto te laten wennen voordat deze helemaal gestript en nieuw  opgebouwd gaat worden door het team. Met 32 inschrijvingen zou het een mooie strijd gaan worden.

dsc_6323_m1-006

Op zaterdagmiddag was er uitgebreid de gelegenheid om te kunnen trainen, deze kans werd door Ron Snoeck met twee handen aangegrepen. In totaal is Snoeck zeven keer de baan op geweest om steeds drie rondes te mogen rijden. Het vele testen wierp al gauw zijn vruchten af, “Het gevoel werd steeds beter en de tijden steeds sneller” vertelde Ron Snoeck.

d3c_3285_m2-001

Op zondag stonden er drie kwalificatiemanches, twee halve finales voor de beste twaalf rijders en een finale voor de beste zes rijders op het programma. De start van de eerste kwalificatiemanche was gelijk goed. Ron Snoeck wist de kopstart te pakken, “Echter moest ik voor het ingaan van de eerste bocht toch Ivo van den Brandt voor laten gaan. Ik kon goed volgen en kwam zo als tweede over de finish.” Met een veertiende tijd algemeen was het team zeer tevreden.

dsc_6297_m1-004

In de tweede kwalificatiemanche was er wederom een goede start, wat dit keer wel resulteerde in een eerste leidende positie. Ron Snoeck wist over de race heen een mooi gat te slaan met de concurrenten wat eindelijk de eerste plaats in de manche en vijfde tijd algemeen betekende. “Een top prestatie als je na gaat dat dit pas de eerste race is met de nieuwe auto” aldus monteur Ivo van Wezel.

d3c_3306-002

De beste start van de dag werd gemaakt in de derde manche. “Ik Stond op de vijfde startplek, maar kon door een goede start als eerste de eerste bocht in duiken. Helaas verremde ik mij bij het ingaan van de Limburgia Corner. Hierdoor schoot ik iets rechtdoor waardoor er twee wagens binnen door konden komen. In de tweede ronde was opeens de snelheid er uit. Achteraf bleek de oorzaak te zijn dat door een touche met een stuk curbstone de velg kapot was gegaan en linksvoor de band was leeg gelopen” vertelde Ron Snoeck die uiteindelijk de manche wel heeft uitgereden, maar een goede tijd zat er niet in.

dsc_6795_m3-009

Na de manches werd de balans opgemaakt. Ron Snoeck had zich gekwalificeerd voor de halve finale. Een prestatie waar het team op voorhand voor had getekend. Ron Snoeck mocht startte vanaf een vijfde startplek in de tweede halve finale. Helaas was de start dit keer niet zo goed, Ron Snoeck moest achteraan aansluiten. Meteen dook hij de joker in, maar helaas deed de rijder voor hem dat ook. Ron Snoeck was duidelijk sneller maar had moeite om er langs te komen. Bij het uitgaan van de tweede bocht in de tweede ronde kon Ron Snoeck zijn Volvo er naast zetten en hem passeren. Helaas was het gat met degene voor hem al te groot. Wel wist hij nog een plaatsje op te schijven en zo als vierde over de finish te komen. Helaas net een plekje tekort om mee te mogen doen aan de finale.

dsc_6638_m2-008

Al met al een weekend waar met een glimlach op terug kan worden gekeken door het gehele team! “Met een zevende plaats in de eindklassering kunnen we terug kijken op een heel goed test weekend waarin de prestaties beter waren dan dat vooraf gedacht en gehoopt was. Met een heel goed gevoel kunnen we de winter in waarin de auto helemaal gestript gaat worden om deze daarna helemaal naar eigen wens te kunnen opbouwen. Graag willen wij graag al onze sponsoren en fans bedanken voor wederom een mooi raceseizoen. We gaan er als team keihard tegen aan om er voor te zorgen dat de Volvo er weer op en top bij staat in Maart 2017!” aldus Ron Snoeck.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com