4de podium van het seizoen voor het Ron Snoeck Racing Team.

Afgelopen weekend stond alweer de 4de wedstrijd op de agenda voor het Ron Snoeck Racing Team. Deze maal verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Na de mooie overwinning van de vorige wedstrijd, was het gehele team er wederom op gebrand om een mooie plek te behalen en daarbij een hand vol punten mee terug te nemen naar Winterswijk.

In de eerste manche stond Ron met onder andere Filip Wojtowicz en Robbe Goris op de startgrid. Het was Wojtowicz die als snelste weg was. Ron moest met een derde plek genoegen nemen naar de eerste bocht. Helaas was de snelheid niet goed genoeg aanwezig om een plek te pakken met de jokerlap en daardoor kwam als Ron als derde over de finish kwam en zo een 6de algemeen wist neer te zetten.

In de tweede manche mocht Ron vanaf de derde plek starten samen met Cools, Bammens en Mentens. Cools was het die bij de eerste start een valse start maakte, waardoor hij twee keer de jokerlap moest nemen. Bij de herstart was het Ron die als snelste weg was gevold door Cools en Bammens. De snelheid zat er deze keer goed in en daardoor was het Ron die als eerste over de streep kwam. En daarmee een 4de tijd neerzetten.

Voor de derde manche stond Ron wederom aan de start met Wojtowicz en Bammens. Wederom was Wojtowicz Ron te snel af met de start waardoor Ron als tweede de eerste bocht in ging, gevold door Bammens. Wederom kwam er door de jokerlap geen verandering in de volgorde waardoor Ron als tweede over de finish kwam en een 5de tijd algemeen neerzette. Wat betekende een 4de plek naar 3 manches en daarmee een tweede startplek in de tweede halve finale.

Het was Ron die de kopstart pakte in de tweede halve finale gevold door Vanhove die van de derde plek mocht starten. Goris die van de eerste plek mocht startte moest nood gedwongen de auto al snel aan de kant zetten. Het was Vanhove die als eerste de jokerlap nam in de 2de ronde. En ronde later was het Ron die de verplicht jokerlap nam en wist daarna voor Vanhove weer de baan op te komen. Helaas ging het in de 4de ronde mis voor Ron met het ingaan van de Blomqviststraat viel de auto helemaal uit. Ron wist de Volvo wel weer snel aan de gang te krijgen maar verloor hierdoor wel zijn eerste plek aan Vanhove. En moest hierdoor genoegen nemen met een tweede plek in de halve finale.

Het was van de Wege die de eerste halve finale had gewonnen en zo moest vertrekken vanaf de pole in de finale, met naast hem Vanhove en Wojtowicz. Op de tweede rij waren het Ron en Byloos. Op de laatste rij waren het Alex Vanhengel, Kris Bammens en Robbe Goris. Vanhove was als snelste weg gevold door Wojtowicz, van de Wege en Ron. Het was van de Wege die van het viertal als eerste de joker indook in de tweede ronde en wist als vierde achter Ron weer op de baan te komen. In de derde ronde moest Wojtowicz de strijd staken en daardoor kon Ron een plekje opschuiven naar positie twee. Gelijk in de derde ronde nam Ron de jokerlap. Van de Wege kon hierdoor weer passeren en zo kwam Ron als derde terug de baan op. Vanhove die de snelheid er goed in had zitten kon zonder problemen zijn jokerlap afleggen en zo de overwinning pakken gevold door Peter van de Wege en Snoeck.

Met 15 punten kan het team de terugreis in zetten naar Winterswijk. 5 punten minder dan Vanhove, waardoor Ron de koppositie in het kampioenschap met 1 punt moet laten gaan aan Martijn Vanhove. Met nog 6 wedstrijden op de agenda ligt het kampioenschap nog helemaal open. Over een kleine twee weken op zondag 8 juli keren we terug op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen voor alweer de 5de ronde voor de BELNED Cup en tevens meetellend voor het Belgische Kampioenschap. In de tussen tijd reist het team af naar het Zweedse Holjes om een kijkje te gaan nemen bij de  6de ronde van het WK Rallycross. In de tussentijd word de Volvo naar het Duitse Ladbergen gebracht om hem op de testbank te zetten bij MTO Engineering, aangezien erbij de start toch wat vermogen te kort kwam waar dat bij de vorige wedstrijd nog wel was.

Foto’s – Autosportnieuws.be // Jolanda Photography // Remond Verloop // RM-Magazine