Ron Snoeck pakt podium bij laatste wedstrijd voor het BK Rallycross

DSC_8964_M1-012

Na de teleurstelling van de laatste wedstrijd in september was het Ron Snoeck Racing Team erop gebrand om afgelopen weekend een goed resultaat neer te zetten bij de laatste wedstrijd voor het Belgische Kampioenschap Rallycross en tevens de laatste race met de Seat Leon Supercar.

DSC_9930_M3-022

Op de zaterdagmiddag kon er al getraind worden door Ron Snoeck en kon zo kijken of de auto naar behoren werkte. Na twee keer de baan op te zijn geweest was het gevoel goed en was de Seat klaar voor de wedstrijd op het Belgische Duivelsbergcircuit. Voor de eerste manche werd de startgrid geloot, wat voor Ron een derde start plaats opleverde. Op pole was het Jochen Coox met naast hem Marcel Ottink en op plek vier was het Jos Jansen. Het was Jos Jansen die de snelste start had gevolgd door Ron Snoeck en Marcel Ottink. Jochen Coox viel stil op de start en kon niet meer dan volgen op een grote afstand. Na de verplichte Joker kwam er in deze volgorde geen verandering, wist Jos Jansen de manche te winnen, en een mooie tweede plek voor Ron Snoeck.

DSC_8932_M1-010

Voor de tweede manche was het wederom Jos Jansen die de kopstart pakte, gevolgd door Ron Snoeck, Coox en Ottink. Coox kon na het nemen van de Joker de tweede plek van Ron Snoeck overnemen en zo eindigde de tweede manche in een derde plek voor Ron Snoeck. Jos Jansen kon onbedreigd wederom de overwinning pakken. “De grip van de Seat is op de start en in de bochten ver te vinden” vertelde Ron Snoeck aan zijn team bij terugkomst in de paddock. Een paar verandering aan de afstelling van de Seat zou volgens de monteurs hopelijk moeten helpen.

DSC_9400_M2-014

Met wederom een tweede startpositie in de laatste manche was het dit keer Marcel Ottink die de kopstart pakte vanaf de vierde startpositie. Ron Snoeck moest na opnieuw te veel wielspin op de start achteraan aansluiten. Ook de jokerlap bracht hier geen verschil in en zo moest Ron Snoeck genoegen nemen met een vierde plek in de laatste manche.

D3C_9137-003

In de paddock werd er wederom door het team nog wat geschroefd aan de afstelling van de auto. ook werd het midden differentieel door het team van de versnellingsbak afgehaald om deze even te kunnen controleren. Nadat alles weer in elkaar was gezet konden de beste banden eronder en was de Seat klaar voor de finale waarin Ron Snoeck mocht vertrekken vanaf een derde start positie.

DSC_0539_F-005

Het was Jansen die vanaf de pole als beste van start was gevolgd door Coox, Ron Snoeck en Ottink. De start van Ron Snoeck was als een stuk beter dan in de manches. De veranderingen aan de afstelling aan de Seat waren duidelijk een goede keuze van het team. Ron Snoeck kon het tempo van Coox goed volgen. Bij het uitkomen van de tweede bocht ging Coox iets te wijd. Ron Snoeck pakte zijn kans en probeerde de auto ernaast te zetten en dan gelijk de joker in te duiken. Helaas had Coox het zelfde idee en wist zo voor Ron Snoeck de Joker in te gaan. Door iets te breed gaan van Ron Snoeck boven op de Duivelsberg kon Jochen Coox een gaatje slaan op Snoeck.

DSC_0564_F-006

Het was Jos Jansen die wederom door een hele sterke race de overwinning kon pakken en zo de laatste wedstrijd van het seizoen kon winnen gevold door Jochen Coox die aan zijn tweede plek genoeg had om de Belgische titel binnen te slepen met daarachter Ron Snoeck die dit Rallycross seizoen afsluit met een mooie podiumplek.

D3C_9336-004

Direct na de finish plakt Ron Snoeck een nummer 1 op de wagen van Jochen Coox en geeft daarmee de titel over aan de kersverse en zeer blijde nieuwe Belgisch Kampioen Rallycross in de Supercar klasse!

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com