Ron Snoeck test in Nascar auto op Raceway Venray

DSC_1078-007

Bij aanvang van dit raceseizoen maakte het Ron Snoeck Racing Team bekend dat zij gingen stoppen in de koningsklasse van de Rallycross, de Supercars. De SEAT Leon van het team staat te koop en er is wel al interesse getoond, maar een goede deal is er nog niet gesloten. Ron Snoeck zou graag volgend seizoen weer aan de start staan van een Rallycross wedstrijd, “Om nieuwe plannen voor volgend seizoen te kunnen realiseren moeten we wel eerst de SEAT verkopen…”

D3C_9857-001

Uiteraard wil iedere coureur blijven racen en zo ook Ron Snoeck, dus werd de mogelijkheid om in een zogenoemde Nascar V8 supercup auto te testen met beide handen aangegrepen. Afgelopen weekend reisde Ron Snoeck samen met één van zijn monteurs Swen ten Pas af naar Raceway Venray. Aangekomen op het circuit kwamen de herinneringen van de jaren 1981 tot en met 1998, waarin Snoeck zes keer Nederlands Kampioen Autospeedway, een keer Europees Kampioen Autospeedway en een keer Nederlands Kampioen Ovalracing werd, weer boven!

DSC_1125-010

Na een korte instructie was het tijd om de baan op te gaan en liet Snoeck zien dat hij ook deze tak van autosport niet verleerd is en stuurde de Nascar V8 supercup auto feilloos over de baan. “Het is wel heel mooi hoor om met zo’n wagen hier op Venray te rijden!” vertelde Ron Snoeck bij terugkomst in de paddock.

DSC_1172_BW-012

“De tak van autosport in deze klasse is in vergelijk met de Rallycross veel goedkoper. Ik persoonlijk vind dit wel leuk, maar ik moet men mijn team en sponsoren bespreken wat onze toekomstplannen zullen worden. De Rallycross is voor de monteurs een grotere uitdaging dan de Autospeedway. Misschien dat we dit een jaartje zullen proberen zodat ik toch mijn race uren kan blijven maken, maar als de SEAT snel wordt verkocht zullen wij voor een moeilijke keuze komen te staan…” aldus Ron Snoeck.

Foto’s: Patrick Wenting