Het einde in de Supercars klasse is in zicht voor het Ron Snoeck Racing Team

DSC_2685_M1-016

Na negen jaar te hebben gestreden in de koningsklasse van de Rallycross zal het Ron Snoeck Racing Team op 4 oktober haar laatste wedstrijd in de Supercars klasse rijden. Het team dat vorig jaar zowel Nederlands- als Belgisch kampioen in de Supercars klasse wist te worden moet deze, al eerder dit jaar aangekondigde, beslissing spijtig realiteit laten worden, al hoopt Ron Snoeck stilletjes toch op een onverwachte wending, “Helaas zal dit de laatste wedstrijd in de Supercars worden, maar ik zeg geen nee als ons de mogelijkheid geboden wordt…”

0008

Nadat Ron Snoeck met zijn team in 2004 en 2005 Europees Kampioen Rallycross in de Divisie 1A (Super1600) was geworden maakte zij in 2006 de overstap naar de Divisie 1 (Supercars) en bouwden een Golf waarmee zij in 2007 op de tweede plaats van zowel het Nederlands- als Belgisch kampioenschap wisten te eindigen.

DSC_8696_F

In 2010 werd de SEAT Leon, waarmee momenteel ook wordt geracet, gebouwd. Afgelopen jaren verliepen met pieken en dalen, maar vorig jaar werd het gehele team beloond met de titel Nederlands- en Belgisch Kampioen Rallycross 2014 in de Supercars klasse! “Heel dankbaar zijn wij onze sponsoren die het ons tot nu toe mogelijk gemaakt hebben om in deze klasse te mogen rijden, een voorrecht die maar enkelen hebben” aldus Ron Snoeck.

D3C_4846-006

De beslissing om te stoppen in de Supercars klasse was zeer moeilijke voor het enthousiaste team, maar helemaal opgeven doen ze zeker niet, “Dit wil absoluut niet zeggen dat wij klaar zijn met de Rallycross, integendeel. Er is nog een klasse waar wij nog niet aan hebben deelgenomen, sterker nog, ik heb nog nooit in een achterwielaandrijver gereden dus dat is nog een flinke uitdaging. Het wordt dus de Supernational klasse. Welke auto is nog niet bekend, al hebben we wel al idee├źn. De Leon ombouwen is geen optie, we willen wel een auto die in de top mee kan. Om verder te kunnen zullen we dus eerst de SEAT Leon Supercar moeten verkopen…” vertelde Ron Snoeck tot slot.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com