Ron Snoeck op podium bij Tsjechische Rallycross Challenge Europe wedstrijd

IMG_0401

Afgelopen weekend was het Ron Snoeck Racing Team afgereisd naar het Tsjechische Autodrom Sosnová voor de openingswedstrijd van het Rallycross Challenge Europe seizoen. Het was in de beide trainingen welke op de zaterdag verreden werden weer even wennen voor Ron Snoeck, dit jaar had de coureur uit Winterswijk nog niet veel achter het stuur gezeten en de laatste verreden wedstrijd in Italië was ook al weer even geleden.

Het circuit van Sosnova is één van de snelste van Europa en je moet goed in je vel zitten om daar echt hard te gaan. Ron Snoeck was meteen supersnel op het asfalt maar liet tijd liggen op de gravel en de jokersectie wat resulteerde in twee keer een zesde trainingstijd.

IMG_0335

Gedurende de trainingen kampte Ron Snoeck ook met een technisch probleem, “De versnellingbak haperde soms even, dus besloten om ’s avonds de bak onder de SEAT uit te halen en te controleren. We hebben een paar delen vervangen en op zondagmorgen in de warming up draaide alles weer als een zonnetje.”

De eerste kwalificatiemanche van de Supercars klasse moest Snoeck de strijd aan gaan met onder anderen de Oostenrijkers Weiss en Holler. Snoeck finishte als derde wat een zesde tijd algemeen opleverde. “Na deze kwalificatiemanche is in overleg met het team besloten om de schokdemper instelling iets te wijzigen en ook de wagenhoogte. Ik voelde mij meteen beter op mijn gemak in de tweede kwalificatiemanche” aldus Ron Snoeck.

IMG_0128

Dat Ron Snoeck zich goed voelde was ook direct zichtbaar, de Italiaan Giarolo en de Hongaar Wieszt werden verslagen in deze tweede manche en Snoeck ging er met een heat overwinning vandoor welke tevens resulteerde in een mooie tweede tijd algemeen!

De tot nu toe behaalde resultaten gaven het gehele team vertrouwen. Ron Snoeck moet in de derde kwalificatiemanche starten tegen onder anderen landgenoot Marcel Ottink, de Belg Jos Jansen en de WK rijder Pucher. Deze manche eindigt Snoeck op een derde plaats wat voldoende was voor een startplek in de Semi-finale.

IMG_0172

Door een super jokerstrategie van teamleden Marko Kruisselbrink en Henk Elferdink komt Ron Snoeck aan de leiding van de Semi-finale, hij kan zijn positie behouden en verslaat daarmee onder anderen Jos Jansen, de Rus Stapenenko en de Oostenrijker Weiss.

De beslissende A-finale mag Ron Snoeck aanvangen vanaf de tweede startplek naast Holler. Achter Snoeck staan Jos Jansen en Max Pucher, daar weer achter Marcel Ottink, Janko Wieszt, Jurgen Weiss en Christian Giarolo. De start verloopt heel goed maar Snoeck zit aan de buitenzijde van Holler die hij wat probeert af te knijpen, echter geeft Holler geen krimp. Na de eerste bocht komt Pucher buitenom en geeft Holler een duw die van achter uitbreekt en naar rechts de bandenstapel in vliegt maar daarna weer terugkeert de baan op. Daar kwam Ron Snoeck net binnendoor en Holler torpedeert de SEAT van Snoeck vol in zijn rechterflank met aanzienlijke schade als gevolg. Ron Snoeck houd het gas erop en kan Pucher volgen.

IMG_0338

Ondertussen heeft achter het gevecht om de winst zich ook van alles afgespeeld wat tot gevolg had dat Jansen en Weiss waren uitgeschakeld en Ottink zijn rondes gehavend
moest afwerken. Ron Snoeck kwam als tweede over de eindstreep achter winnaar Pucher.

“Wij zijn ondanks de schade heel erg blij mee met het resultaat! De technische problemen van het begin van het seizoen zijn hiermee weer vergeten, maar heeft wel een flinke hap uit het budget gegeten. Onze volgende wedstrijd is het BK op 19 juli in Maasmechelen” vertelde Ron Snoeck tot slot.

Foto’s: Marc Mas