Loon naar werken voor Ron Snoeck Racing Team

RV1_3515

Na veel werk de laatste weken aan de SEAT Leon, werd afgelopen zaterdag de auto opgeladen en kon er afgereisd worden naar het Belgische Maasmechelen waar het Ron Snoeck Racing Team op de zondag een wedstrijd ging rijden voor het Belgische Kampioenschap Rallycross. Na de teleurstelling in het voorjaar, was het team erop gebrand een mooi resultaat neer te zetten op het Duivelsbergcircuit.

Na wat kleine aanpassingen aan de wielophanging na de vrije training kon er afgelopen zondag gestart worden met de eerste kwalificatiemanche. Ron Snoeck stond samen op de startgrid met Johnny Verkuringen, Wil Teurlings en Jos Jansen. Bij de start sloeg helaas de motor af omdat er een te laag toerental was ingesteld voor de launche controle. Een goed resultaat zat er helaas niet meer in. Ron Snoeck kon nog wel weer aanklampen bij Verkuringen, maar inhalen lukte niet meer. Een zevende tijd voor Ron was het resultaat.

RV1_1612

De tweede kwalificatiemanche verliep een heel stuk beter. Vanaf de buitenkant kon Ron Snoeck achter aansluiten bij Koen Pauwels en Jos Jansen. Ron kon het tempo goed volgen, na de verplichte jokerlap was de stand ongewijzigd en was het Pauwels die de heat won gevolgd door Jansen en Ron Snoeck wat resulteerde in een vierde tijd voor Ron in de tweede manche.

In de derde kwalificatiemanche was het Jochen Coox die de kopstart pakte vanaf de pole. Coox kon een klein gat op Ron rijden. Toen Coox uit de jokerlap kwam ging hij te breed, helaas was Ron Snoeck net iets te ver weg om van dit kleine foutje te kunnen profiteren. Jochen Coox kwam als eerste over de finish met Ron Snoeck op zijn achterbumper. Een derde tijd voor Ron in de derde manche, wat resulteerde in een vierde startplaats in de finale.

RV1_2192

Op de eerste rij van de finale stonden Jansen, Coox en Pauwels, op de tweede rij Ron Snoeck en Ottink gevolgd door Teurlings en Verkuringen op de derde rij. De start verliep goed voor Ron Snoeck, meteen kon Pauwels gepakt worden en zo kon Ron achter Jansen en Coox aan de eerste bocht in. Bij het uitkomen van de Limburgia corner ging Jansen te breed waardoor Coox hem kon passeren. De ronde erna ging Jansen alweer te breed en kon dit keer Ron Snoeck hem passeren. Na de verplichte jokerlap, waren er geen veranderingen meer in de plaatsen, en zo kon Jochen Coox de wedstrijd winnen voor Ron en op een derde plaats Jos Jansen. Een super resultaat voor het team. Het harde werken van het team om de auto weer klaar te krijgen voor deze wedstrijd is meer dan beloond!

Foto’s: Remond Verloop