Podium reeks houd stand voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend stond naar een pauze van 4 maanden weer een wedstrijd op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen in de agenda. Aangezien hier in de lente geen wedstrijden verreden worden i.v.m. het broedseizoen worden hier naar de eerste wedstrijd in maart meestal pas weer gereden in juli. En zo werd er door het Ron Snoeck Racing team op zaterdag vertrokken naar Maasmechelen, waar op zondag onder tropische tempraturen alweer de 5de wedstrijd voor het BELNED Kampioenschap werd verreden en mede meetellend voor het Belgische Kampioenschap.

Voor de eerste manche was het Ron die mocht starten vanaf de derde plek. Met naast hem op de tweede plek Dave van Beers. Na een beetje een moeizame start wist Ron toch als eerste de eerste bocht in gaan. Met van Beers twee rondes op de kont bij Ron koos van Beers ervoor om de derde ronde zijn joker te nemen. Deze nam hij sneller dan Ron een ronde later en wist zo voor Ron over de finish te komen. Wat uiteindelijk goed was voor een 3de tijd voor van Beers en een 4de tijd voor Ron.

Op de startgrid van de tweede manche mocht Kurt Lambers vanaf de pole vertrekken met naast hem Ron, gevold door Cools, Verheyen en Neyens. Lambers was als beste uit de startblokken en wist Neyens en Ron achter zich te houden bij de start. Lambers had het tempo er goed inzitten en wist een goeie voorsprong op de bouwen. Ron die het druk zat had met Cools achter zich te houden wist uiteindelijk op een derde plek over de streep te komen en daarmee een 7de tijd algemeen te zetten.

Wederom stond Ron samen met onder andere Lambers op de startgrid voor de derde manche. Ook stond Peter van de Wege. Ron wist slecht uit de startblokken te komen en moest als derde aansluiten. Gelijk ging Ron jokeren net zoals van de Wege die voor hem reed. Ron kon de eerst tweede ronde van de Wege goed volgen maar moest daarna toch wat tijd op hem verliezen. In de laatste ronde ging Lambers jokeren en kwam hierdoor tussen beide in. Ron wist als derde over de finish te komen en zo een 6de tijd algemeen neer te zetten.

Dit alles resulteerde in een 6de plek naar alle manches waardoor Ron op de 3de plek mocht starten in de tweede halve finale. Op de eerste rij stonden Peter van de Wege en Kurt Lambers. Naast Ron op de tweede rij stond Cools. Op de laatste rij waren het Kris Bammens en Jef Bastiaenssen. Wederom was Ron zijn start niet al te best en moest achter Kurt Lambers en Peter van de Wege genoegen nemen met een derde plek in de eerste bocht. Wederom werd er vroeg gejokerd door Ron en nam zijn verplichte ommetje in de tweede ronde. Deze tactiek pakte goed uit en zo wist Ron nadat iedereen zijn jokerlap had genomen achter Kurt Lambers aan te sluiten en zo de tweede plek te pakken. Bij het afkomen van de Duivelsberg in de laatste ronde maakte die het nog even spannend. Hij kwam net iets te breed over de Duivelsberg heel en kwam zo met het rechter achter wiel in het losse gravel en daardoor gooide de kont van de Volvo zich om. Ron kon deze actie nog maar net opvangen  en zijn weg vervolgen en zo alsnog tweede over de finish komen.

Martijn Vanhove mocht samen met Kurt Lambers startte vanaf de eerste start rij in de finale. Op de tweede startrij waren het Bart Coninx. De startgrid werd afgesloten door Peter van de Wege en Dave van Beers. Vanhove was dit keer als snelste weg. Ron kon met de start één plaatsje goedmaken en kon zo achter Lambers aansluiten de eerste bocht in. Gelijk werd er door het team besloten te gaan jokeren en zo proberen de aanval in te zetten, Coninx besloot het zelfde en ging achter Ron de joker in. Lambers reageerde hier direct op en besloot in de tweede ronde gelijk te gaan jokeren. Hij wist Ron net voor te blijven en zo als vierde terug de baan op te komen. Een ronde later was het van Beers die hem nam en zo achter het drietal die al had gejokerd aansluiten. Weer een ronde later was het Vanhove die zijn joker nam. Hij wist wel voor Lambers te blijven. In de vijfde ronde begonnen Lambers en Vanhove een mooi gevecht met elkaar die in het voordeel van Lambers eindigde en zo Vanhove wist te pakken. Door dit alles kon Ron weer de aansluiting vinden bij Vanhove. In de laatste ronde was het van de Wege die zijn joker nog moest nemen. Lambers, Vanhove, Ron en Coninx wisten hem allemaal te passeren. In deze zelfde volgorde het veld ook over de finish.

Wederom werd een podium plek bemachtigd door het Ron Snoeck Racing Team. Na een beetje een moeizame dag vooral op het gebied van de starts, wist Ron over de dag heen steeds beter de snelheid te vinden op de baan en zo de podium reeks in takt houden. Met een beetje huiswerk op het gebied van de starts kan het team zich opmaken voor de volgende wedstrijd voor het BELNED Kampioenschap die wederom word verreden op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen op zondag 5 augustus.

Foto’s – Auto en Motorsport // RM-Magazine // Johan Dingenen