Flinke bak schade voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend stond op zondag 5 augustus alweer de zesde wedstrijd voor het BELNED kampioenschap op de agenda dat ditmaal werd verreden op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen. Na de wedstrijd van afgelopen juli is er door het team weer het nodige aangepast aan de Volvo C30 om de wegligging te verbeteren. Deze aanpassingen werden gelijk goed bevonden naar de training op de zaterdag middag. En kon er met een goed gevoel toe worden gewerkt naar de eerste manche op de zondag morgen.

De startgrid voor de eerste manche was al gelijk finale waardig. Met Ron op de pole gevolgd door Neyens, Bammens, Lambers en Bart Coninx. Het was Neyens die als snelste uit de startblokken kwam gevold door Ron en Lambers. Van dit drietal was het Lambers die in de tweede ronde ging jokeren. Ron die het tempo van Neyens goed kon volgen en op sommige stukken zelfs sneller was besloot in de derde ronde te gaan jokeren. Bij het uitkomen van de tweede bocht kon die zijn auto rechts naast die van Neyens zetten en zo met snelheid de joker inschieten. Op het allerlaatste moment besloot Neyens ook te gaan jokeren waardoor Ron vol in de ankers moest om een aanrijding te ver komen. Door dit tijd verlies kon Lambers binnen door het tweetal pakken. Bij het bocht net voor het opgaan van de Duivelsberg wist Ron de Volvo aan de binnenkant van Neyens te zetten en zo op te schuiven naar plek drie. Bammens die aan de leiding lag moest in de laatste ronde nog zijn joker afleggen en zo wist Ron als tweede over de finish te komen en daarmee een 4de tijd algemeen neer te zetten.

Wederom stond Ron met de Lambers op de start van de tweede manche. Dit keer was het Ron die als snelste weg was en de leiding kon pakken. Helaas pakte het tactisch spel met de joker niet goed uit en kwam Ron wederom achter Lambers over de finish en maar wist daarmee wel een derde tijd neer te zetten.

Helaas sloeg het noodlot voor het team toe in de derde en afsluiten manche. Ron wist de kopstart te pakken maar bij het insturen van de Limburgia corner gooide de kont van de Volvo zich om, en kwam daardoor met de neus in de muur. Op dat zelfde moment was kon de aankomende Dave van Beers niet meer tijdig remmen en kwam zo op volle snelheid in aanraking met het linker voorwiel van de Volvo. Hierdoor werd er bij terugkomst in het paddock gelijk al geconcludeerd dat het game over was. Een aantal ophangpunten van de wielophanging waren uitgescheurd en de schokdemper was in twee stukken gebroken. Te veel schade om het op circuit op te kunnen lossen.

Stuk je bij beetje krijgt het team de Volvo steeds beter aan het lopen. En word de snelheid steeds meer gevonden. Daarom was de teleurstelling ook groot dat de wedstrijd niet uit gereden kon worden. In de aankomende dagen gaat het team proberen om de Volvo klaar te maken voor het aankomende weekend. Wat dan word alweer de volgende wedstrijd verreden voor het BELNED Kampioenschap ditmaal verspreid over twee dagen op het Eurocircuit in Valkenswaard. Hopelijk krijgen we het op tijd klaar om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. Fingers crossed!

Foto’s – Auto & Motorsport // Johan Hendrickx – Rallysportpictures.be