Opnieuw teleurstelling voor het Ron Snoeck Racing Team!

D3C_5976

Nadat twee weken geleden er een vroegtijdig einde kwam aan de openingswedstrijd van het BK Rallycross, zal het Ron Snoeck Racing Team ook komend weekend niet aan de start verschijnen in Mettet voor de tweede BK wedstrijd van dit seizoen.

Op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen ging in het weekend van 7 & 8 maart de motor kapot toen Ron Snoeck de vrije training afwerkte. De schade bleek te ernstig om ter plaatsen te herstellen en het team kon niets anders doen dan de wedstrijd als toeschouwer aanschouwen.

“Meteen maandag na de wedstrijddag de kop gedemonteerd, het bleek dat de ringen die wij hadden bedacht om de koppakking meer stevigheid te geven niet het gewenste resultaat gaven. In tegendeel, het werkte averechts. Dus overlegd met het team en vele knappe koppen die ons bijstaan in raad en daad is er een andere oplossing bedacht en uitgevoerd” vertelde Ron Snoeck afgelopen woensdagavond.

Vandaag is de SEAT Leon op de testbank geweest om te controleren of alles nu in orde is voordat het team volgens planning komend weekend afreist naar het Belgische Mettet. Zeer spijtig berichte Ron Snoeck aan het begin van de donderdagavond, “Hij is net weer kapot gegaan…. We gaan nu alles proberen om weer te repareren.” Om 22.30 uur kwam het noodlottige bericht, “Gaat helaas niet lukken, wat een zooi! In ieder geval heeft het aan onze inzet niet ontbroken, we zijn er vanaf vorige wedstrijd elke avond en elk vrij uurtje mee bezig geweest…”

D3C_5978

” Vriend van ons team Robbie Schonewille is afgelopen dinsdag voor ons nog naar BelgiĆ« gereden om de turbo op te halen, een rit van bijna 500km. Erwin van AJT Laswerk heeft gisteravond nog de bocht weer terug aan de turbo gelast. Het hele team heeft overuren gedraaid, ik vind het daarom heel erg jammer dat het nu vanavond toch weer mis ging….. Ik wil iedereen persoonlijk bedanken voor hun inzet!” vertelde een teleurgestelde Ron Snoeck tot slot.

Foto: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com