Mechanische pech overvalt het Ron Snoeck Racing Team tijdens BK

D3C_5881_kl

Wat een mooi begin van het nieuwe Rallycross seizoen moest worden voor het Ron Snoeck Racing Team sloeg om naar teleurstelling! In de aanloop naar de openingswedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross welke afgelopen weekend werd verreden had het Ron Snoeck Racing Team de SEAT Leon weer volledig race klaar gemaakt. Afgelopen vrijdag is de wagen nog op de testbank geweest bij MTO waar geen problemen waren geconstateerd.

Het team reisde vol goede moed af naar het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen en startte de zaterdag voor de racedag vol enthousiasme aan de training. Echter sloeg na drie ronden het noodlot toe en was het al zeer vroegtijdig einde wedstrijd voor het Ron Snoeck Racing Team….

D3C_5975_kl

“Alles was goed gegaan op de testbank, maar nadat we op de baan drie ronden getraind hadden op de zaterdag, wat prima ging, bleek naderhand dat er druk op het koelsysteem stond en vastgesteld werd dat de koppakking er uit was gegaan” verklaarde Ron Snoeck.

Komende twee weken zullen de monteurs gaan zoeken naar de oorzaak van het probleem. Er zal hard gewerkt moeten worden zodat er op zondag 22 maart toch nog aan mooie start gemaakt kan worden aan het laatste jaar in de Supercars klasse tijdens de tweede wedstrijd van het BK Rallycross op het Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet.

D3C_5987_kl

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com