Na regen komt zonneschijn voor het Ron Snoeck Racing Team

Dit weekend stond het Ron Snoeck Racing weer aan de start voor alweer de één na laatste wedstrijd voor het BELNED kampioenschap, nadat in juli de motor kapot was gegaan heeft het team één wedstrijd moeten laten schieten om de Volvo weer start klaar te maken. Met veel hulp van onze sponsoren, waarvoor wij hun heel erg dankbaar zijn is dit gelukt. Nadat de schade opgenomen was door Fredy Quade van Voss Motorsport, bleek uiteindelijk het hele onderblok niet meer bruikbaar te zijn. Met dank aan Steve Volders voor het beschikbaar stellen van een nieuwe krukas en drijfstangen, Jos Kuypers voor het sponseren van nieuwe zuigers en Flatlander Performance Parts kon er geheel nieuw onderblok opgebouwd worden. Na het opnieuw inbouwen van de motor, kon er in de week voor afgaand aan de wedstrijd de motor opnieuw afgesteld worden op de bank bij MTO Engineering. Met een verbeterde motor kon er op zaterdagmorgen afgereisd worden naar het Belgische Maasmechelen.

Aangezien het Duits kampioenschap dit weekend ook aanwezig was op het Duivelsberg circuit, was de wedstrijd verdeeld over twee dagen. Met op zaterdag morgen de administratieve en technische controle, gevolgd door de vrije training en de eerste manche op de zaterdag middag. Op zondag werden de overige twee manches en de finales verreden.

De eerste manche verliep meteen goed voor Ron. Al was de start nog niet helemaal geweldig met het nieuwe launch controle systeem dat er voor deze wedstrijd was ingebouwd, kon die toch nog net als tweede achter Kurt Lambers aansluiten in de eerste bocht. Het tweetal kon gelijk een gat slaan op de rest. In de derde ronde was het voor veilig genoeg voor Ron de jokerlap in te duiken en als tweede weer terug te komen op de baan. Door een sterke ronde daarna wist Ron de Volvo voor de BMW van Lambers te zetten nadat hij in de laatste ronde de jokerlap nam. Met een totaaltijd van 2:54.817 wist Ron zijn heat te winnen en daarmee een 2de tijd algemeen neer te zetten, op 0.09 sec van Coninx die de snelste tijd wist te rijden.

Op de zondag morgen had het even flink geregend waardoor het erg glad was in de tweede manche. Ron stond met onder andere Nick Neyens, Filip Wojtowicz en Kris Bammens op de grid. Het was Neyens die het snelste weg was gevolgd door Ron en Wojtowicz. In de tweede ronde dook Ron gelijk de jokerlap in, hierdoor moest die achter Bammens en Wojtowicz aansluiten. Neyens was de volgende die ging jokeren en kon het drietal wel net voor blijven. Boven op de bult ging het mis voor Bammens en Wojtowicz die daar te breed gingen, hierdoor kon Ron het eerste contact met Wojtowicz niet ontwijken, onderaan de bult bij het ingaan van de laatste bocht kon Wojtowicz de controle niet houden over de Volvo en opnieuw was er contact tussen Ron en Wojtowicz. Allebei konden hun weg vervolgen maar met veel tijdverlies. Ron kon uiteindelijk nog één plekje opschuiven doordat Bammens in de laatste ronde nog moest jokeren. Uiteindelijk  kwam er een 9de tijd algemeen uit.

Coninx mocht in de laatste heat van de derde manche vanaf de pole starten met naast hem Lambers en Snoeck. Wederom was het Lambers die sneller weg was dan Ron. Wederom koos het team voor een snelle jokerlap in de tweede ronde. Ditmaal pakte dit wel goed uit en wist Ron achter Lambers en Coninx aan te sluiten. Met een klein gat naar dit tweetal liet Ron even zijn tanden zien en wist nadat het tweetal had gejokerd als winnaar uit deze heat te komen en ook nog eens de snelste tijd van allemaal neer te zetten. Wat uiteindelijk een 2de plek betekende naar de heats, waardoor die mocht starten vanaf de pole in de eerste halve finale.

Met Snoeck en Lambers op de eerste rij, gevolgd door Neyens en Kasse op de tweede rij en van Ratingen en Verheyen op de derde rij, kon de eerste halve finale gestart worden. Dit keer was het Ron die als snelste uit de startblokken kwam en als leider de eerste bocht in kon gaan. Door een hoog tempo wist Ron op een redelijke eenvoudige manier de eerste halve finale te winnen, en ook nog eens een snellere tijd neer te zetten dan de winnaar van de andere halve finale, waardoor de pole positie binnen was voor de finale.

Robbe Goris wist de andere halve finale te winnen waardoor hij samen met Ron mocht vertrekken vanaf de eerste startrij. Gevolgd door Coninx en Lambers op de tweede startrij. De startgrid werd afgesloten door Neyens en Bammens op de derde en laatste startrij. Het was Ron die de kopstart pakte voor Goris, Neyens, Lambers, Coninx en Bammens. Coninx en Bammens doken gelijk de jokerlap in. Neyens en Lambers waren het die het deden in de tweede en derde ronde. Allebei moesten ze aansluiten achter Coninx. De ronde erna was het Ron die de jokerlap indook om zo de snel aangestormde Coninx achter zich te houden. Dit lukte maar hierdoor nam Goris die de hele race al vol op de bumper zat bij Ron de leiding over. De ronde erna dook ook Goris de jokerlap in. Bij het uitkomen was het Goris die toch iets te sneller was dan Ron en kon zo de leiding behouden. Ron hield de druk er nog goed op bij Goris in de laatste ronde, maar uiteindelijk was het toch Opel rijder die als winnaar over de finish kwam gevolgd door Ron en Coninx. Een mooi resultaat voor onze sponsor Flatlander die ook Goris ondersteund, en dus een mooie één, twee finish overhoud aan deze wedstrijd.

Na alle pech van de afgelopen tijd kunnen we terug kijken op een hele sterke wedstrijd. Natuurlijk was het na de finale even een kleine teleurstelling dat de winst net niet werd behaald. Maar natuurlijk zijn we erg blij na al het harde werk van de afgelopen tijd met deze mooie 2de plek. Op naar alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen dat nogmaals verreden gaat worden op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen op zondag 6 oktober. Als laatste willen wij als team onze sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt alsnog aan de start te komen naar alle pech van dit seizoen heel erg danken, zonder hun was dit nooit gelukt. Ook nog een speciaal dankwoord na onze nieuwe sponsor Driveteq Cardanas Service in Duiven, die in de afgelopen weken de cardanas van onze camper heeft gereviseerd, en ons in het verleden als eens heeft geholpen toen er problemen waren met cardanas van de Volvo.

Foto’s – RX-inside // Rudi de Meijer // Rx-Media // Johan Dingenen