Forse motor schade voor het Ron Snoeck Racing Team

In het weekend van zaterdag en zondag 20 & 21 juli 2019 stond alweer de 5de wedstrijd van het seizoen op het programma voor het Ron Snoeck Racing team. Ditmaal verreden op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen. Na de problemen bij de voorgaande wedstrijden dit seizoen ging het team vol goede moed naar Belgiƫ. Helaas eindigde dit wederom in een deceptie in de 2de manche. Bij het ingaan van de laatste ronde liep de multi-riem van de dynamo kapot die daardoor de riem van de oliepomp eraf heeft geslagen, dat uiteindelijk tot een flinke motorschade heeft geleden.

In de eerste manche stond Ron onder andere met Robbe Goris en Nick Neyens aan de start. Helaas verliep de start van Ron niet heel goed. Met veel wielspin kwam die uiteindelijk achter Nick Neyens en Robbe Goris als derde in de eerste bocht. In de tweede ronde werd er besloten te gaan jokeren omdat Ron sneller leek te zijn dan Goris. Jammer genoeg besloot Goris hetzelfde te doen, en zo doken Goris en Ron achter elkaar de joker in. Wel kwamen ze als nummer twee en drie de baan weer op. Neyens had ondertussen al een gat geslagen en kon zo als winnaar over de finish komen, gevolgd door Goris en Ron. Een 9de tijd algemeen werd er neergezet door Ron.

In de tweede manche was de start al iets beter. Wel kon Raf Verheyen voor Ron komen in de eerste bocht. Al snel werd duidelijk dat Ron zijn tempo veel hoger lag. En met het ingaan van de tweede bocht in de tweede ronde, wist Ron de Volvo aan de binnenkant te zetten van de BMW, en hem te passeren. Meteen wist Ron een gat te trekken tenopzichte van Verheyen en latere winnaar in de finale Wojtowicz. Hiermee leek het erop dat Ron de manche overwinning binnen kon slepen. Helaas ging het mis met het ingaan van de laatste ronde. De olielamp ging aan en meteen zette Ron de motor uit. Bij terugkomst in het paddock was het al snel duidelijk dat het over en uit was. De riem van de oliepomp was eraf geslagen door de riem van de dynamo die stuk was gelopen. Met als gevolg dat er geen oliedruk meer was bij circa 8000 toeren. Op het moment dat olielamp aangaat ben je eigenlijk al te laat.

Dezelfde avond werd de motor nog eruit gehaald en om de schade vast te stellen. Die zag er helaas al niet goed uit en de volgende dag is de motor naar Fredy Quade van Voss Motorsport gebracht om het een en het ander verder te bekijken. De krukas en drijfstangen bleken dermate schade opgelopen te hebben dat die vervangen moeten worden. Na enig speurwerk bleek dat Steve Volders die nog had liggen en die aan ons beschikbaar wil stellen, waarvoor onze grote dank op zijn plaats is! Die delen werden op dinsdag al opgehaald, tot dusver nog op schema voor de volgende race in Maasmechelen. Echter na grondig onderzoek bleek dat het onderblok ook licht ovaal is geworden dus die moet ook vervangen worden en bewerkt dus het wordt te kort dag om alles op alles te zetten, en we willen tevens niet het risico lopen dat zoiets weer kan gebeuren dus er zullen ook op dit vlak aanpassingen gedaan worden. Dus nu wordt er alvast vooruit gekeken naar de races in september en oktober waar we met een frisse motor en frisse moed naar uitkijken! We houden jullie op de hoogte via onze Facebook pagina

Foto’s – Johan Hendrickx // Rallysportpictures.be