Kapot druklager gooit roet in het eten voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend op zaterdag 18 en zondag 19 mei alweer de tweede wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap rallycross op het programma. Ook was het Ron Snoeck Racing Team hierbij aanwezig om na het mooie resultaat bij de vorige wedstrijd wederom een mooi resultaat neer te zetten. Maar helaas kwam aan deze ambitie al een vroeg einde door een kapot druklager op de voorstart van de derde manche.

Op de zaterdag morgen stond alleen de administratieve en technische controle op het programma. Gevolgd door de vrije training en de eerste manche in de middag. In de vrije training kon Ron twee keer de baan op om de veranderingen aan de nieuwe afstelling van de Volvo uit te proberen. Met een aantal kleine aanpassingen was het team dan uiteindelijk klaar voor de eerste manche.

Op de startgrid met onder andere Ivo van den Brandt was het Ron die de snelste uit de startblokken was. Ron wist gemakkelijk zijn race te leiden en zo als eerste over de finish te komen. Met een 4de tijd algemeen was het een prima begin.

Op de zondag morgen stond naar de warm-up de tweede manche op het programma. Ditmaal stond Ron op een tweede startplek. Op pole was het Nick Neyens en naast Ron was het Robbe Goris. Het was de Volvo die het beste van start af was, gevolgd door Neyens en Goris. Al snel werd duidelijk dat Neyens meer snelheid op de baan had en besloot daardoor ook in de tweede ronde te gaan jokeren. De ronde erna werd dit ook bevestigd en kon Neyens, Ron inhalen toen hij zijn jokerlap nam. In de laatste ronde was het Goris die de jokerlap vanuit de leidende positie nam en daarmee ook de leiding wist te behouden. Hierdoor kwam Ron als derde over finish, en wist daarmee een 6de tijd algemeen neer te zetten.

Bij de proefstart voor de 3de manche sloeg helaas het noodlot toe. Er was geen aandrijving meer en moest Ron hierdoor noodgedwongen opgeven voor de start van de derde manche. Eenmaal terug in het paddock werd er geconstateerd dat er een probleem met de koppeling was. Meteen dook het team erop en demonteerde gelijk de versnellingsbak. Helaas moest toch al snel geconcludeerd worden het kapotte druklager niet meer te repareren viel. En zo moest er noodgedwongen opgegeven worden.

Niet alleen het resultaat was beneden verwachting ook hebben de veranderingen aan de wielophanging nog niet helemaal het verwachte resultaat geven op de handeling van de Volvo. In de komende weken gaat er door het team nog wat extra tijd worden besteed om dit te verbeteren. De volgende wedstrijd die wordt verreden door het team is in het weekend van 23 juni wederom verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Foto’s – Rudi de Meijer // Rx-media