10de plek voor het Ron Snoeck Racing Team bij de 4de wedstrijd voor het BELNED Kampioenschap

Afgelopen weekend stond alweer de 4de wedstrijd van het seizoen op het programma wederom verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Na de uitvalbeurt bij de vorige wedstrijd door een kapot druklager, kunnen er niet er niet veel misstappen meer worden gemaakt met het zicht op het kampioenschap. De wedstrijd van afgelopen weekend telde dit keer mee voor maar liefst 3 kampioenschappen. Naast het normale Nederlands Kampioenschap en BELNED kampioenschap, telde deze wedstrijd ook mee voor het Belgische Kampioenschap. Met 29 auto’s aan de start zou het garant staan voor een mooie wedstrijd.

De start van de eerste manche kon niet beter voor Ron, vanaf de buitenkant, met aan de binnenkant naast hem onder andere Robbe Gorris en Kurt Lambers, wist die de kopstart te pakken en leiding te pakken voor Lambers en Gorris. Het was Lambers die gelijk de joker in dook in de eerste ronde. De ronde erna was het Ron die hetzelfde deed en net voor Lambers de baan weer opkwam. Helaas ging het in de derde ronde mis voor Ron. Met het uitkomen van de korte knie ging de Volvo C30 te dwars en kon Ron hem niet meer houden en spinde die. Gelukkig kon Ron de Volvo snel weer op het rechte spoor zetten en alsnog als vierde over de finish komen, en moest het genoegen nemen met een 13de tijd algemeen.

Voor aanvang van de start van de tweede manche voor de Supernationals min moest er gesproeid worden, en mede door de mindere tijd van de eerste manche moest Ron in een van de eerste startgroepen starten. Helaas pakte dit niet goed uit. Ron wist de gelijk de leiding te pakken met de start en gaf deze ook niet meer af. Maar doordat de baan steeds weer sneller werd per startgroep was het maar een 10de tijd algemeen.

Samen met Nick Neyens, Glenn Cools, Raf Verheyen en Peter Byloos stond Ron op de startgrid voor de derde heat. Wederom was het Ron die als snelste uit de startblokken kwam, gevold door Neyens Verheyen en Cools. Het was Neyens die als eerste de jokerlap in dook in de tweede ronde. Een ronde later was het Ron die vanuit een leidende positie ook de joker in dook en met een ruime voorsprong weer op een leidende positie terug kon komen op de baan. Met een mooie heat overwinning en een 5de tijd algemeen werden de manches afgesloten op een 8ste plaats algemeen.

In de halve finale was het Bart Coninx die vanaf de pole mocht vertrekken met naast hem op de eerste startrij Mandy Kasse en Kurt Lambers. Ron Snoeck en Glenn Cools op de tweede startrij. En op de laatste startrij waren het Peter Byloos, Yves Moonen en Davy van Ratingen. Helaas ging het gelijk met de start als mis voor Ron. De Volvo begon net voordat de startlichten uitgingen al iets naar voren te kruipen waardoor de koppeling weer volledig in moest drukken. Hierdoor was die te laat op het moment dat de lichten uit gingen, en was de start niet zo als we normaal verwachten van hem. Hij kwam gelijk al vast te zitten achter Mandy en Bart Coninx. Met het ingaan van de eerste bocht was het Lambers die de eerste positie had, gevolgd door Mandy Kasse. Ron die via de buitenkant vanaf de eerste bocht tot aan de korte knie probeerde voorbij Coninx te komen. Helaas lukte dit niet en kwam hierdoor Cools en van Ratingen er langs bij Ron. Meteen werd er besloten om te gaan jokeren. Hierdoor kwam Ron als zevende weer terug de baan op achter Peter Byloos. Met het opgaan van het rechte stuk wist Ron meteen Peter Byloos in te halen. Helaas was uit eindelijk het gat al te groot geworden met de top 4. En was het Ron die uiteindelijk op een 5de positie binnen kwam. En zich zo niet wist te kwalificeren voor de finale.

Een resultaat waar voorhand niet op werd gehoopt, maar er kan toch met een positieve blik terug gekeken worden. Waar het team nog altijd druk zoekend is naar een goede afstelling voor de Volvo, is er dit weekend een goede stap gezet hierin en kan hierop door gebouwd worden naar de volgende wedstrijd die wordt gereden in het weekend van 21 juli ditmaal verreden op het Duivelsberg Circuit in Maasmechelen.

 Foto’s – Jolanda van Kessel – Jolanda Photography // A. Voorberg – Autosportnieuws.be // Rudi de Meijer