Door pech in de finale voor het eerste geen podium finish dit seizoen

DSC_7107_M1-004

Alhoewel het Ron Snoeck Racing Team dit jaar nog niet veel races heeft gereden, wist het team toch bij iedere wedstrijd waaraan werd deelgenomen op het podium te eindigen. Met de bedoeling deze mooie reeks door te zetten reisde het team uit Winterswijk afgelopen weekend af naar het Duivelsbergcircuit in België voor de één na laatste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap Rallycross. Het prolongeren van de titel van vorig jaar zit er helaas niet meer in na het missen van de eerste twee wedstrijden, maar toch werd er weer enthousiast gestart aan de wedstrijd.

DSC_6647_VT-002

Na de vrije training op de zondagmorgen die goed verliep, werd de Seat Leon voorzien van een nieuwe set banden en kon het team zich opmaken voor de eerste kwalificatiemanche. Hierin werd er door Ron Snoeck gestart vanaf de derde startplek. Op de pole was het de Belg Jos Jansen die de beste start had. Door het te wijd gaan van Jansen in de tweede bocht kon Ron Snoeck binnendoor schieten en zo de eerste plek overnemen. Mede door een goede Jokerlap van Jansen kon de Belg, nadat Ron Snoeck de jokerlap nam, de eerste plaats weer overnemen. Ron Snoeck eindigde zo in zijn heat tweede, en had een derde tijd algemeen. De Belgische leider in de tussenstand van het kampioenschap Jochen Coox was in de andere heat net een paar tiende sneller dan Ron Snoeck.

DSC_7653_M2-005

Voor de tweede kwalificatiemanche was het wederom Jos Jansen die vanaf de pole mocht starten. Door de goede start van Jansen kon Ron Snoeck niet meer dan volgen, en proberen ieder foutje af te straffen. Helaas voor Ron Snoeck maakte Jansen geen fouten en moest hij na het afleggen van de verplichte jokerlap genoegen nemen met wederom een tweede plaats in zijn heat. Jochen Coox was in de andere heat sneller dan Jansen en Snoeck, en zo had Ron Snoeck wederom een derde tijd algemeen op de klokken gezet.

DSC_8069_M3-007

Bij de derde en laatste kwalificatiemanche stond Ron Snoeck op de startgrid met Jochen Coox, landgenoot Marcel Ottink en de Belg Ronny Scheveneels. De start van Ron Snoeck was goed, maar niet sneller dan die van Coox. De snelle Belg kon een klein gat slaan bij de start. Daardoor kon Ron Snoeck alleen maar volgen op de tweede plek. In de volgende twee ronden wist Ron Snoeck heel knap het gat te dichten en kon Jochen Coox op de achterbumper volgen. Helaas bracht de jokerlap niet het verschil voor Ron Snoeck om Coox te kunnen passeren. Wederom een derde tijd voor Ron Snoeck, dit betekende een derde startplek voor de finale.

DSC_8635_F-008

De start in de finale was goed van Ron Snoeck. Hij kon via de buitenkant goed aansluiten bij Coox, die de kopstart pakte, en Jansen. In de derde ronde ging het helaas mis voor Ron Snoeck, bij het uitkomen van de tweede bocht merkte hij dat er iets niet goed was met de Seat, “Ik merkte dat er iets niet helemaal goed was in de aandrijflijn. Ik besloot op halve kracht verder te gaan zonder de diffs teveel te laten slippen om verdere schade te voorkomen.” Ron Snoeck kon de wedstrijd nog wel uitrijden maar moest genoegen nemen met een vijfde plaats in de eindklassering, “Zonde want er had zeker weer een podium finish ingezeten.”

D3C_8699-001

“Grote teleurstelling voor het team dat weer zo hard heeft gewerkt om alles tiptop te krijgen, maar dit hoort er nu eenmaal bij zeggen we altijd… De dank van het gehele team, voor het mede mogelijk maken van deze wedstrijd, gaat uit naar Martijn Wiggers van Aannemersbedrijf Wiggers. Door extra sponsoring heeft hij ervoor gezorgd dat we toch konden deelnemen aan deze wedstrijd” vertelde Ron Snoeck na afloop.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com