Een weekend met Ups & Downs voor het Ron Snoeck Racing Team

IA5A6520_kl

Afgelopen weekend stond het World Cup Stockcar F1 & F2 op het programma, dit betekende voor de LMV8 klasse twee aparte wedstrijden op de zaterdag en zondag. In aanloop naar de wedstrijd toe werd veel veranderd aan de auto in samenwerking met het team van Henk Hansen. Dit alles om de auto beter te krijgen in de bochten. Na de laatste wedstrijd werd er geconstateerd dat Ron Snoeck soms sneller was dan diegene voor hem maar deze niet kon passeren in de bocht. Mede door de hulp van Henk Hansen is hier aan gewerkt en is hier een flinke stap in gezet, of het gat naar de Lefthanders is verkleind moest dit weekend maar blijken.

Op zaterdag stonden er twee trainingen, twee manches en een finale op het programma. Na twee redelijk verlopen training en nog een aantal aanpassingen aan de auto kon het Ron Snoeck Racing Team zich opmaken voor de eerste manche. Een manche die goed verliep voor Ron Snoeck. Nadat er in de vierde ronde een flinke crash was met drie auto’s die Ron maar net kon ontwijken, kwam er een herstart. Al snel naar de herstart konden Jeroen van Eerd en Jos Kuypers aan de binnenkant bij Ron Snoeck langszij. Nu was het zaak om te kunnen volgen, dit lukte goed en zo kwam Ron Snoeck als zevende, en als tweede Ascar binnen. De tweede manche werd na een paar mooie afgesloten met een dertiende plek, en als vijfde Ascar. Na een mooie gevecht met Dave van Haarlem en Patrick Heckhausen kon Ron Snoeck de finale als achtste afsluiten. Een prima dag voor Ron Snoeck met een vierde plaats algemeen in het dag klassement en een tweede plek bij de Ascars.

Helaas was zaterdag wel een betere dag van de twee racedagen. De start van de eerste manche op zondag was goed voor Ron Snoeck. Na twintig ronden kwam er een gele vlag situatie, na de herstart merkte Ron Snoeck wat aan de auto. Het sturen ging zwaar. Bij terugkomst in het paddock werd geconstateerd dat er een lekke band was. Ook waren er problemen met de stuurbekrachtiging die later die dag nog roet in het eten zouden gooien. Toch kwam Ron Snoeck nog als negende over de finish. De tweede manche stond in het teken van een langzaam leeg lopende rechter achterband. Hierdoor kwam er weinig warmte in de banden en dat betekende heel weinig grip. Elke keer als Ron Snoeck op zijn gas wilde, brak de auto achter uit. Ook was er weer een probleem met de stuurbekrachtiging. Dit zorgde ervoor dat de auto de laatste paar ronde heel moeilijk te sturen was. Ron Snoeck kon de manche wel uitrijden maar op achterstand, een goede klasseringen zat er niet in. Voor de aanvang van de finale werd er uitgebreid gezocht naar het probleem met de stuurbekrachtiging. Helaas kon er in dit tijdsbestek geen goede oplossing voor bedacht worden en werd er besloten door het team om de finale aan zich voorbij te laten gaan om zo verdere schade te verkomen.

Al met al een wedstrijd waar de veranderingen in de voorbereidingen zich wel bewezen hebben voor het Ron Snoeck Racing Team. Maar toch blijft er het gat naar de Lefthanders daar deze toch een stuk makkelijker te besturen zijn zowel in de bovenste lijn maar vooral in de tweede lijn als je iemand wil passeren.

Foto: Johnny Loix