Doubleheader in Buxtehude wordt afgesloten met een 2de en 4de plek voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend stond de tweede en derde ronde van het Belgisch Kampioenschap Rallycross op het programma. Ditmaal verreden op de Estering in Buxtehude. Met een volledige wedstrijd op zowel de zaterdag als de zondag was het team op gebrand mooie resultaten neer te gaan zetten in Duitsland.

De weersomstandigheden waren een stuk slechter dan twee weken geleden in Valkenswaard, gewoon erg slecht. Op de zaterdag was het erg zoeken naar de juiste afstelling voor de Volvo C30 op de natte baan in Buxtehude. Na tweemaal een 7de tijd en een 5de tijd mocht de halve finale aangevangen worden vanaf de 3de startplek. Op de langzaam opdrogende baan wist Ron de snelheid weer terug te vinden en zo de halve finale afsluiten op een 2de plek. In de finale mocht er gestart worden vanaf een 4de plek. Na een goede start en een perfect joker strategie door het team werd deze afgesloten op een 2de plek achter Steve Volder en voor Pim Garvelink en Joel Strackx.

Op de zondag was het weer nog slechter dan op de zaterdag. Na een aantal aanpassing aan de wegligging van de Volvo C30, werden er in de manches betere tijden neergezet met tweemaal een 3de tijd en een 5e tijd. De halve finale werd vanaf de 2de startplek dan ook winnend afgesloten. Voor de finale was de baan niet nat en ook niet droog. Er werd besloten om op de regenbanden van start te gaan, maar dat was achteraf niet de beste keuze. Ron kon enkele ronden de leidende Steve Volders volgen, maar had letterlijk handen en voeten nodig om de auto überhaupt op de baan te houden. Als het moeilijk was op de om de Volvo op het lange rechte stuk in bedwang te houden, kan je nagaan hoe lastig het in de bochten was. Het duurde dan ook niet lang of een sterk rijdende Jens Berkhoff kwam na een mooi duel eraan voorbij, en even later was het ook Pim Garvelink die eraan voorbijkwam. Uiteindelijk wist Ron de Volvo als 4de over de finish te rijden.