De tijd van beraad wordt beloond met een beker op het Eurocircuit

Op zaterdag middag reisde het Ron Snoeck Racing Team af naar het mooie Eurocircuit in Valkenswaard voor de laatste NK Rallyracing wedstrijd van het seizoen. In aanloop naar deze wedstrijd heeft het team goed moeten nadenken over de deelname. “Ik was bang dat er tijdens deze race iets kapot zou gaan en wij dan komend weekend niet konden rijden in België. Naast het korte tijdsbestek voor een eventuele reparatie speelt er ook een stukje financiën mee waar wij goed rekening mee moeten houden” aldus Ron Snoeck.

Toen het team zaterdag was aangekomen op het paddock deed zich het eerste probleem al voor, de vrachtwagen lekte koelvloeistof en het begon steeds harder te lekken. “Na onderzoek van Ron en Willem Veltman bleek dat er een stalen leiding verroest was en er daardoor een klein gaatje in was gekomen. Dit stuk van is er tussen uitgehaald en vervangen door een rubberen leiding. Bij deze willen wij Willem Veltman ontzetten bedanken voor zijn goede hulp” vertelde Ivo van Wezel.

De wedstrijddag op zondag 14 juli begon in de ochtend vooral bewolkt maar deze weersomstandigheden veranderde al snel naar zon met een heerlijk temperatuurtje. De vrije training begon iets minder goed. De SEAT liep af en toe op drie cilinders. Maar gelukkig kon dit makkelijk worden opgelost door het team dat een paar nieuwe bougies monteerde.

In de eerste manche startte Ron op de tweede plaats, Marcel Ottink stond op de pole positie naast Ron. Op de derde plek stond onze Zuiderbuur Ronny Scheveneels en op de vierde startplek was het Jos Kuypers. Er was een kopstart voor Scheveneels gevolgd door Kuypers en Ron. Ottink moest achter aansluiten. In de eerste ronde jokerde Scheveneels en Kuypers gelijktijdig waardoor Ron door kon schuiven naar de eerste plaats in de race. Ron jokerde in de derde ronde waardoor hij achter Scheveneels moest aansluiten welke op zijn beurt al was ingehaald door Kuypers. Kort daarna viel Scheveneels stil waardoor Ron hem kon passeren, een tweede plaats was het eindresultaat van de eerste manche.

Bij terug komst in het paddock vond Ron toch dat de auto wat zwaar stuurde. Dit kwam omdat er voor het raceweekend er een heel aantal dingen waren veranderd aan de wielophanging. Deze aanpassingen heeft het team weer een klein stukje teruggezet, waardoor die toch een stuk lichter zou moeten sturen en waardoor het rijgedrag toch zeker nog zo goed zou blijven.

In de tweede manche was er wederom een tweede tijd voor Ron. De veranderingen aan de wielophanging werpte zijn vruchten af, de auto lag heel stabiel op de baan en was makkelijker te besturen voor Ron waardoor die veel harder kon rijden.

De derde manche was er ook een tweede tijd voor Ron. Hij was zeer tevreden over de auto en dit was ook te zien aan de tijden. Dit betekende een tweede startplek in de finale voor Ron. Bij de start van de finale was Ron goed weg. Maar moest Kuypers voor zich dulden. Ron ging als tweede de eerste bocht in. Ron jokerde in dezelfde ronde als Kuypers waardoor hij achter Kuypers bleef.

In vergelijking met voorgaande wedstrijden kon Ron de snelle Ford van Kuypers toch aardig bij houden. En zo wist het Ron Snoeck Racing Team de tweede plaats veilig te stellen. Met 17 punten en een mooie beker keert het team weer richting Winterswijk. Deze week maakt het team zich op voor de volgende wedstrijd die komend weekend al is op het Duivelsberg Circuit in het Belgische Maasmechelen.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter