Een podium hattrick voor het Ron Snoeck Racing Team

Afgelopen weekend stond de tweede wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en tevens de derde wedstrijd voor het BelNed Kampioenschap op het programma. Anders dan gebruikelijk voor het Ron Snoeck Racing Team werd er op zondagmorgen in alle vroegte afgereisd naar het Eurocircuit in Valkenswaard.

Nadat er bij de vorige wedstrijden veel problemen werden ondervonden met de schokdempers, kwam het team snel tot de conclusie dat ze wel heel graag een nieuwe set Reiger schokdempers eronder wilden hebben. ”Al heel snel werd er door Martijn Wiggers van Aannemersbedrijf Wiggers aangeboden om een schokdemper te sponsoren. Niet veel later bood Frank van Oeteren van Sweedspeed Racing ons het zelfde aan. Mede door hun hulp en de hulp van Reiger Racing Suspension is het mogelijk gemaakt dat we vanaf deze wedstrijd de Volvo C30 hebben kunnen voorzien van Reiger schokdempers. Onze dank daarvoor is heel groot” vertelde Ron Snoeck.

Al gelijk met de vrije training was het verschil met de nieuwe schokdempers goed te merken. Ron Snoeck kon twee keer de baan op, met tussen door hier en daar wat kleine aanpassingen aan de wegligging van de Volvo C30. Met een goed gevoel en wederom een paar door de monteurs uitgevoerde aanpassingen kon Ron Snoeck zich opmaken voor de eerste kwalificatiemanche. Met een goede start wist Ron Snoeck de leiding te pakken en deze de hele heat ook niet meer zou afgeven. Snoeck kwam als eerste over de finish, wat hem een zesde tijd algemeen zou gaan leveren.

De tweede kwalificatiemanche ging een stuk minder goed. Ron Snoeck stond samen aan de start met onder andere Mandy Kasse en Peter van de Wege, met de start moest Ron Snoeck helaas Kasse en Van de Wege voor laten gaan. In de eerste ronde besloot Peter van de Wege gelijk te gaan jokeren waardoor Ron Snoeck door kon schuiven naar een voorlopige tweede plek. In de tweede ronde was het Mandy Kasse die de joker nam, hierdoor kon Ron Snoeck doorschuiven naar een eerste plek. In de derde ronde was het Ron Snoeck die de joker pakte en daardoor achter Mandy Kassa en Peter van de Wege moest aansluiten. Ron Snoeck kwam als derde over de finish wat resulteerde in een negende tijd algemeen.

De derde kwalificatiemanche was er precies één als de eerste. Ron Snoeck kon de leiding pakken bij de start en wist deze wederom de hele heat te behouden. Met een flink verbeterde tijd betekende dit een vierde plaats algemeen, dat zorgde voor een vijfde plaats na drie manches.

Voor de halve finale stond Ron Snoeck op de eerste start rij. Samen met Steve Volders die van pole mocht vertrekken en Peter van Wege op positie twee. Met een goede start kon Ron Snoeck aansluiten achter Steve Volders op plek twee, gevolgd door Peter van de Wege en Dave van Beers. Van de Wege was de eerste die de joker nam in de eerste ronde. Nadat Ron Snoeck in de tweede ronde de verplichte joker nam kon hij Peter van de Wege voorblijven. Dave van Beers kon doorschijven naar plek twee. Toen Van Beers in de volgende ronde zijn joker nam had hij genoeg voorsprong opgebouwd op Ron Snoeck waardoor hij hem voor kon blijven. Na vijf rondjes op het Eurocircuit was het Steve Volders die voor Dave van Beers, Ron Snoeck en Peter van de Wege over de finish kwam.

De derde plaats in de halve finale resulteerde in een vijfde positie op de startgrid van de finale. Op de eerste rij waren het Steve Volders, Glenn Cools en Dave van Beers. Op de tweede start rij stonden Mandy Kasse en Ron Snoeck. En op de derde start rij waren het Peter van de Wege, Bart Coninx en Nick Neyen. Ron Snoeck had een fantastische start vanaf de tweede rij en kon zo tussen Dave van Beers en Glenn Cools door en achter Steve Volders aansluiten in de eerste bocht. In de eerste ronde was het Nick Neyens die stil kwam te staan net naar de korte knie, waardoor er op dat stuk van de baan een code geel ontstond. Het werd een flinke strijd samen met Glenn Cools die achter Ron Snoeck lag. In de derde ronde was het Glenn Cools die Ron Snoeck via binnenkant in probeerde te halen in de korte knie. Ron Snoeck moest alle zeilen bij zetten om de Volvo op de baan te houden, maar wist Cools voor te blijven. In de vierde ronde was het Ron Snoeck die ging jokeren met op de achterbumpers Cools die dezelfde ronde ging jokeren. Bij het uitgaan van de joker was het heel close wie de tweede plek zou pakken. Dave van Beers, die ondertussen al had gejokerd, kon via de normale bocht net voor Ron Snoeck komen. In de laatste ronde was het Glenn Cools die wederom de aanval zocht bij Ron Snoeck en probeerde via de buitenkant in de korte knie wederom bij Ron Snoeck voorbij te komen. Ditmaal lukte dit wel en wist hij zo door te schuiven naar de derde plek. Ron Snoeck kwam als vierde achter Steve Volder, Dave van Beers en Glenn Cools over de finish. Als snel kwam het signaal dat Glenn Cools gediskwalificeerd zou worden voor het inhalen van Ron Snoeck onder een gele vlag situatie. Dit zorgde ervoor dat Cools werd terug gezet naar de laatste plek in de finale en Ron Snoeck wederom op het podium stond. Na de twee derde podiumplaatsen in Mettet en Valkenswaard, was er wederom een derde podiumplaats voor Ron Snoeck.

“Het was een dag waarin er stapje voor stapje een betere afstelling werd gevonden voor de nieuwe schokdempers. Iets waar het team weer verder op kan borduren in aanloop naar de volgende wedstrijd. Tot slot willen wij graag via deze weg John Rinders van John Handelsonderneming bedanken voor het sponsoren van twee nieuwe banden en Willie Ebbers van Elan Dak&Wand voor de vier nieuwe velgen en banden!” aldus Ron Snoeck tot slot.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com