Winst was dicht bij voor het Ron Snoeck Racing Team

Na vorige weekend een mooie 3de plek te hebben gehaald tijdens 8ste wedstrijd voor het BELNED Kampioenschap moest het weekend erop gelijk weer gereden worden ditmaal op het Eurocircuit in Valkenswaard voor de laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap en alweer de één na laatste wedstrijd voor het BELNED Kampioenschap. Helaas door het tijdgebrek afgelopen week konden we geen verslag doen van de wedstrijd op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen. Op vrijdag middag werd er alweer afgereisd naar Valkenswaard waar de wedstrijd wederom over twee dagen werd verreden, dit keer omdat ook het Duits kampioenschap ter gast was op het Eurocircuit.

Op zaterdag rond de middag werd de vrije training afgewerkt. Na twee goede sessies kon het Ron zich opmaken voor de eerste manche die rond de klok van drie uur werd aangevangen. Ron stond met onder andere Robbe Goris aan de start voor deze eerste manche. Het was Snoeck die de kopstart pakte met Goris op de achterbumper. In de derde ronde ging Goris de jokerlap in. Ron kon uiteindelijk onbedreigd de overwinning pakken omdat Goris zijn motor stuk ging met het ingaan van de vierde ronde. Met deze overwinning wist Ron de 3de tijd te klokken.

Op zondag morgen werd er gelijk gestart met de derde manche. Ditmaal aan de start met Martijn Vanhove en Mandy Kasse. Vanhove was als beste weg en kon in de eerste ronde gelijk een 50 meter voorsprong pakken. In de resteerden rondes wist Ron het gat wel iets dicht te rijden maar kon uiteindelijk niks anders dan Vanhove volgen en moest daarmee genoegen nemen met een tweede plek, en wederom een 3de tijd algemeen.

De derde manche verliep precies hetzelfde als de tweede manche. Het was wederom Martijn Vanhove die de kopstart kon nemen en Ron kon alleen maar proberen om zo dicht mogelijk in de buurt te blijven om een goede tijd neer te zetten. Maar wederom zat er niet meer in dan een 3de tijd. Het was Bart Coninx die in een andere startgroep de snelste tijd wist te noteren.

Voor de halve finale mocht er vanaf de tweede startpositie gestart worden in de tweede halve finale. Martijn Vanhove die snelste was na de manche met twee overwinningen mocht startte vanaf de pole positie. Dit keer was het Ron die het snelste weg was en zo de leiding pakken. Bij het opkomen van het rechte stuk aan het eind van de eerste ronde ging het mis voor Vanhove. De kont van de BMW gooide zich om. Hij kon zijn weg wel vervolgen maar moest aansluiten op een 6de plek. Hierdoor kon ronde onbedreigd zijn resterende 4 rondes rijden en de overwinning pakken en daarmee de tweede startplek veroveren voor de finale.

Bart Coninx die de andere halve finale had gewonnen en daarin een snellere tijd dan Ron had gereden mocht vanaf de pole starten in de finale. Wederom was Ron perfect weg uit de startblokken en kon met een mooie voorsprong de eerste bocht ingaan. Coninx die bij het ingaan van de korte knie al de aansluiting had gevonden kon het tempo goed volgen van Ron maar niet echt een aanval doen. In de derde ronde was het Ron die de jokerlap ingestuurd werd door zijn team. Het was Coninx die Ron op de bumper volgde de joker in en zo wist het tweetal op positie een en twee weer de baan op te komen. Het noodslot sloeg toe in de laatste ronde. Met het uitgaan van de korte knie kwam er in plaats van snelheid alleen maar geratel uit de Volvo C30. Ron was genoodzaakt de Volvo aan de kant te zetten en de wedstrijd te staken.

Bij terugkomst in de het paddock bleek als snel dat het er een probleem was met het achter differentieel. Een hele grote teleurstelling voor het hele team. Aangezien de overwinning anders zeker was binnen gehaald met nog maar 200 meter te gaan. Vandaag is in de werkplaats alles gedemonteerd en blijkt de schade aan het pignon en kroonwiel groot, en is het nu nog onzeker of we kunnen en gaan deelnemen aan de laatste wedstrijd dit seizoen op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen op 7 oktober. Daarover houden we jullie in de komende weken op de hoogte.

Foto’s – Remond Verloop // Auto’s & Motorsport